07-11-2017

Sogeti wint Tricentis partneraward voor testautomatisering

Deel dit bericht

Het Oostenrijkse Tricentis, software-expert op het gebied van testautomatisering, heeft de Nederlandse organisatie van Sogeti haar Europese partneraward toegekend. Sogeti kreeg de award voor het grootschalig en met succes uitrollen van deTricentis tool Tosca. Met dit gereedschap helpt Sogeti software testprocessen te automatiseren en te optimaliseren bij grote organisaties.

Waar software testen tot voor kort nog een handmatig proces was, wordt testautomatisering steeds meer gemeengoed. Bedrijven en instellingen die veel applicaties ontwikkelen in Agile en DevOps, willen het testen van applicaties zoveel mogelijk automatiseren. Tosca wordt veelal ingezet ter ondersteuning van regressietesten en het inzichtelijk maken van risico’s. Verder helpt Tosca bij het genereren van testgevallen. Daarbij is het doel zo min mogelijk testscenario’s in te zetten die zoveel mogelijk risico’s afdekken.

Sogeti heeft deze Europese Tricentis award gekregen voor aangetoonde expertise en succesvolle uitrol van grootschalige testautomatiseringsprojecten. De award werd uitgereikt tijdens ontvangen tijdens Accelerate 2017,  de internationale software testing conferentie van Tricentis in Wenen.

Tosca tooling
Tosca ondersteunt een breed technologiescala van onder andere SAP, Siebel, Oracle, Web XML, databases, .NET en mobile webservices.“Organisaties die worstelen met testautomatisering, of dit niet voor elkaar krijgen in een Agile omgeving, moeten eens naar Tosca kijken. Deze tool gooit het over een andere boeg met een hele specifieke effectieve aanpak” zo concludeert marktanalist Gartner.

Partners