07-11-2017

Microsoft opent Azure Marketplace voor partner Ap/Ops

Deel dit bericht

Hoewel DevOps een belangrijke trend is hoopt Microsoft een nieuw partnerecosysteem binnen de Azure Marketplace te bouwen rond wat Microsoft 'Ap/Ops' noemt. Daartoe heeft Microsoft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Managed Applications in de Azure Marketplace.

Managed Applications zijn anders dan reguliere applicaties binnen de Azure Marketplace. Waar een klant zelf een reguliere toepassing implementeert in Azure of een partner deze laat implementeren, is een Managed Application daarentegen een kant-en-klaar pakket. De partner die de oplossing ontwikkelt, verpakt het pakket met de onderliggende Azure-infrastructuur, biedt het aan als een gesloten bundel en handelt namens de klant operaties af als beheer en levenscyclusondersteuning van de toepassing.

Kant-en-klare cloudoplossingen
Directeur Computing Corey Sanders van Microsoft Azure kondigde deze verpakking van de applicatie en de bewerkingen als ‘Ap/Ops’ aan in een blog. "Managed Service Providers, Independent Software Vendors en System Integrators kunnen kant-en-klare cloudoplossingen bouwen met behulp van Azure Resource Manager templates. Zowel het applicatie-IP als de onderliggende vooraf geconfigureerde Azure-infrastructuur kunnen eenvoudig worden verpakt in een gesloten en te controleren oplossing.”

Primeur
Klanten kunnen de Managed Application implementeren in hun eigen Azure-service, waar ze worden afgerekend op het Azure-verbruik van de app, samen met de kosten die de partner in rekening brengt voor beheer van de levenscyclus. Sanders presenteert dit Azure Marketplace-aanbod als primeur in de publieke cloud. "Dit nieuwe distributiekanaal voor partners zal klantverwachtingen in de publieke cloud veranderen. In tegenstelling tot onze concurrenten kan een Azure Marketplace-toepassing veel meer zijn dan alleen implementatie en configuratie. Nu kan het een volledig ondersteunde en beheerde oplossing zijn.”

Drie bedrijven waren onlangs al klaar om Managed Applications aan te bieden in de Azure Marketplace - de OpsLogix OMS Oracle Solution, Xcalar Data Platform en Cisco Meraki.

Tags:

Azure, Cloud, Apps, DevOps

Company:

Microsoft

Partners