09-11-2017

Nutanix introduceert nieuwe diensten voor ontwikkelaars

Deel dit bericht

Nutanix introduceerde tijdens de .Next-conferentie in Nice enkele nieuwe diensten die zijn gericht op ontwikkelaars. Deze diensten worden toegevoegd aan Nutanix' Enterprise Cloud OS-software en komen tegemoet aan het groeiend aantal apps dat bedrijven moeten leveren in een multicloud wereld.

De nieuwe Acropolis Object Storage Service, Acropolis Compute Cloud (AC2) en Nutanix App Marketplace-diensten zijn gericht op applicatie-ontwikkelteams. Deze teams kunnen eenvoudiger ontwikkelen, testen én praktisch alle applicaties draaien binnen enterprise clouds. De nieuwe servicemogelijkheden stellen ontwikkelaars in staat om snel zowel enterprise- als cloud-native-applicaties te leveren. Dat zorgt voor een versnelde time-to-market van nieuwe IT-initiatieven. Nutanix introduceert krachtige virtualisatieverbeteringen en nieuwe platforminnovaties om de transformatie van enterprise-architectuur te versnellen naar public cloud-achtige consumptiemodellen.

Nieuwe op ontwikkelaars gerichte diensten en workload-uitbreiding:
Acropolis Object Storage Service.
Uitgebreide ondersteuning voor applicaties die grote, ongestructureerde datasets gebruiken. Denk hierbij aan big data analytics, datawarehouse-applicaties en grootschalige inzet van IoT. Om de levering van deze applicaties te optimaliseren, breidt Nutanix de mogelijkheden voor databeheer uit om zo object-based storage te bieden. Applicatie-ontwikkelaars kunnen deze inzetten als native service.

Acropolis Compute Cloud (AC2).
Nieuwe mogelijkheid tot levering van CPU-intensieve applicaties zoals gedistribueerde analytics workloads, grootschalige front-end web services, inzet van Citrix XenApp en geavanceerde in-memory analytics. De additionele AHV-gebaseerde compute service – Acropolis Compute Cloud (AC2) – wordt opgenomen in Nutanix’ Enterprise Cloud OS en ondersteunt compute-only nodes in door Nutanix aangedreven toepassingen.

Geïntegreerde App Marketplace-diensten.
Nutanix App Marketplace-diensten worden toegevoegd aan Nutanix Calm, de multi-cloud application automation- en orchestration-oplossing. Met Nutanix App Marketplace kunnen nieuwe en bestaande applicaties snel gedefinieerd worden via gestandaardiseerde blueprints en vervolgens via een marketplace beschikbaar worden gesteld. Dat stelt teams in staat om in hoog tempo zelf aan de slag te gaan met applicatiediensten.

Company:

Nutanix

Partners