14-11-2017

Atos brengt AI binnen handbereik met nieuwe generatie BullSequana S

Deel dit bericht

Atos lanceert BullSequana S: een nieuw aanbod van ultraschaalbare servers die organisaties in staat stellen de mogelijkheden van artificiële intelligentie (AI) ten volle te benutten. De BullSequana S-servers zijn volledig geoptimaliseerd voor machine learning en bedrijfskritische applicaties.
 
Om gebruik te maken van de zeer uitgebreide mogelijkheden van AI hebben organisaties een infrastructuur nodig met een extreem hoge performance. BullSequana S biedt uitkomst vanwege de unieke combinatie van zeer krachtige processors (CPUs) en GPUs (Graphics Processing Units). De flexibiliteit van BullSequana S staat aan de basis van een unieke modulaire architectuur. Het biedt klanten de slagkracht om machine learning en AI-capaciteit toe te voegen aan bestaande bedrijfsprocessen dankzij de introductie van een GPU. Binnen één server worden GPU, opslagcapaciteit en computing-modules met elkaar geïntegreerd voor een op maat gesneden server die wereldwijd kan worden ingezet voor al denkbare werkprocessen.
 
Ultra-schaalbare server
BullSequana S combineert de meest geavanceerde Intel Xeon Scalable-processors – met als codenaam Skylake – met een innovatieve architectuur die is ontwikkeld door de R&D-teams van Atos. Hiermee is het mogelijk om de kosten van infrastructuren te beperken. Tegelijkertijd kunnen de prestaties van applicaties sterk worden verbeterd dankzij de uiterste hoge schaalbaarheid - van 2 tot 32 CPU’s - met robuuste opslagmogelijkheden zoals GPU en andere technologieën als FPGA.  
 
Kenmerken van BullSequana S
• Tot 32 processors, 896 cores en 32 GPUs binnen één server met een uitstekende performance, waarbij investeringen voor de lange termijn worden veilig gesteld doordat de capaciteit afhankelijk van de behoefte geleidelijk kan worden opgeschaald.
• Met een beschikbaarheid tot 48TB RAM en 64TB NV-RAM binnen één server verloopt de real time analyse van productie-databases veel sneller dan met een conventionele computer met waarborging van een maximale beveiliging en een hoogwaardige dienstverlening.
• Binnen één server worden GPU, opslagcapaciteit en computing-modules met elkaar geïntegreerd voor een op maat gesneden server die wereldwijd kan worden ingezet voor al denkbare werkprocessen.

“Met als doel machine learning en AI te verankeren in zakelijke IT-infrastructuren heeft Atos een nieuwe generatie platform ontwikkeld dat de digitale transformatie van klanten in een stroomversnelling brengt door de integratie van bedrijfskritische processen en High Performance Computing binnen één server. BullSequana S is de ultra-schaalbare, ultra-flexibele, go-to server die een extreme performance en een maximale return on investment biedt”, zegt Arnaud Bertrand, Partner en Hoofd Big Data & HPC van Atos.

Partners