14-11-2017

MongoDB 3.6 wil volledige platformonafhankelijkheid bieden

Deel dit bericht

MongoDB heeft de release van MongoDB 3.6 aangekondigd. Met deze release wil het bedrijf ontwikkelaars sneller en efficiënter laten werken.

Volgens Dev Ittycheria, President en CEO, is MongoDB gemaakt door ontwikkelaars, voor ontwikkelaars om een ​​moderne database te bieden die is ontworpen voor de zeer geavanceerde toepassingen van nu. “Deze release levert belangrijke innovaties die de lat hoger leggen voor wat ontwikkelaars van hun database zouden moeten eisen, zodat zij hun tijd kunnen besteden aan het bouwen van aantrekkelijke toepassingen om hun bedrijven te transformeren.”

Volgens Ittycheria is het met MongoDB 3.6 nu eenvoudiger en sneller om ‘always-on’ applicaties te bouwen die in realtime reageren op veranderingen in data-streams over gedistribueerde systemen. “Met verbeterde beheer- en beveiligingsfuncties krijgen ontwikkelaars de vrijheid en het vertrouwen om MongoDB in de meest veeleisende omgevingen te gebruiken om bedrijfskritieke applicaties te ondersteunen.” MongoDB 3.6 maakt het voor Ops-teams eenvoudiger om massaal schaalbare, veilige, en altijd beschikbare globale applicaties te implementeren die zijn gebouwd op MongoDB’s native gedistribueerde systemen.

Belangrijke verbeteringen zijn onder meer:
• MongoDB Ops Manager, waarmee gebruikers wereldwijd verspreide clusters kunnen beheren, optimaliseren, beveiligen en back-uppen, heeft nu een nieuwe Data Explorer, Real-Time Performance Panel en Performance Advisor. Ops Manager 3.6 maakt het eenvoudiger dan ooit voor ops-teams om de databaseprestaties in realtime te inspecteren en te verbeteren.
• Schema-beheer met JSON-schema’s, waarmee ontwikkelaars en Ops-teams de flexibiliteit van het documentmodel kunnen combineren met validatiemogelijkheden.

Platformonafhankelijkheid
Verder biedt MongoDB gebruikers de flexibiliteit van volledige platformonafhankelijkheid - on-premise, hybride of volledig beheerde cloud - met de vrijheid om te schakelen tussen implementatiemogelijkheden wanneer de zakelijke vereisten veranderen. MongoDB Atlas, de database as a service voor MongoDB, geeft gebruikers toegang tot alle kernfuncties van MongoDB 3.6 en draait op alle grote public clouds: Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform. MongoDB Atlas voldoet aan de SOC2 Type 1-conformiteitsnorm voor gegevensveiligheid, privacy en beveiliging. Cross region replicatie biedt MongoDB Atlas-clusters nu de mogelijkheid om meerdere cloudproviderregio's te omvatten, en continu beschikbaarheid te behouden in geval van geografische uitval, met een optimale klantervaring door data dichter bij de gebruiker te lokaliseren.

MongoDB 3.6 verbetert ook het vermogen van data-analisten en Business Intelligence professionals om realtime actie te ondernemen door van live operationele gegevens complexe analyses en visualisaties te kunnen genereren. Gebruikers kunnen de MongoDB Connector for BI nu ook rechtstreeks vanuit Ops Manager configureren, implementeren en bewaken.

MongoDB 3.6 komt begin december beschikbaar.

Meer informatie: MongoDB

Partners