20-11-2017

Red Hat OpenShift Container Platform 3.7 integreert met AWS Service Brokers

Deel dit bericht

Red Hat introduceert Red Hat OpenShift Container Platform 3.7, de nieuwste versie van Red Hat’s enterprise-grade Kubernetes containerapplicatieplatform, dat helpt met bouw en beheer van applicaties. Het omvat native-integraties met Amazon Web Services (AWS) Service Brokers die ontwikkelaars in staat stellen om services te koppelen aan AWS en on-premise resources om moderne applicaties te ontwikkelen.

Cloud-native bedrijfsapplicaties kunnen onder andere services van het datacenter en meerdere openbare clouds gebruiken. Volgens 451 Research maakt meer dan 60 procent van de bedrijven die cloudstrategieën implementeren gebruik van minstens twee verschillende cloudomgevingen, waaronder: private clouds op locatie, gehoste private clouds en meerdere openbare clouds. Moderne applicaties die gebouwd zijn voor digitale transformatie zijn steeds afhankelijker van een netwerk van losjes gekoppelde componenten en microservices. Hierdoor is coherentie tussen cloud-providers een belangrijke uitdaging – iets wat Red Hat naar eigen zeggen met OpenShift Container Platform 3.7 aanpakt.
Red Hat OpenShift Container Platform brengt ontwikkelaars en IT-activiteiten samen op één platform. Dit geeft de mogelijkheid om applicaties in hybride cloudinfrastructuren op een coherente manier te bouwen, implementeren en beheren. Bedrijven kunnen zo bijvoorbeeld moderne en traditionele applicaties leveren met kortere ontwikkelingscycli en betere efficiëntie. Het platform komt voort uit open source-innovatie en industriestandaarden, waaronder Red Hat Enterprise Linux en Kubernetes.

Hybride cloud
Onderdeel van het Red Hat OpenShift Container Platform 3.7 is de OpenShift Service Catalog. Hiermee kunnen IT-organisaties elke applicatie die op een OpenShift-platform draait met een breed scala aan diensten verbinden, ongeacht waar de dienst draait.
De OpenShift Service Catalog helpt gebruikers bij het zoeken naar en leveren van applicatie-services aan OpenShift-applicaties. Daarnaast biedt het beheerders een veiligere en consistentere manier om eindgebruikers nieuwe diensten te bieden. Ontwikkelteams hoeven zodoende niet meer in detail op de hoogte te zijn van het maken of consumeren van services. Hierdoor kunnen zij zich meer richten op het bouwen van applicaties om bedrijfswaarde te leveren.

Red Hat OpenShift Container Platform 3.7 wordt geleverd met OpenShift Template Broker, die elke OpenShift-template omzet in een detecteerbare service. OpenShift-templates zijn lijsten met OpenShift-objecten die binnen specifieke parameters geïmplementeerd kunnen worden. Dit maakt het voor IT-organisaties gemakkelijker om herbruikbare, samengestelde applicaties in te zetten.
Ook OpenShift Ansible Broker is inbegrepen in Red Hat OpenShift Container Platform 3.7. OpenShift Ansible Broker stelt gebruikers in staat om gecompliceerde services aan te bieden, zowel op als buiten het OpenShift-platform. Daarnaast helpt het bij het vereenvoudigen en automatiseren van complexe workflows.

Productieondersteuning voor Service Catalog in OpenShift Container Platform bouwt voort op Red Hat's krachtige portfolio met hybride cloudtechnologie, waaronder:
- Red Hat OpenShift Application Runtimes, een verzameling ondersteunde runtimes om de toegangsbarrière voor het bouwen en implementeren van cloud-native applicaties te verlagen (nu in bèta).
- Red Hat Container-Native Storage 3.6, een enterprise-grade softwaregedefinieerde opslagoplossing voor de opslag van containers, zowel on-premise als in de cloud.

AWS Service-integratie
De diensten van AWS zijn nu direct toegankelijk via Red Hat OpenShift Container Platform. Deze integratie maakt het voor gebruikers mogelijk om deze diensten vanuit OpenShift te configureren en in te zetten en biedt één pad voor ondersteunin
De AWS Services die toegankelijk zijn via Red Hat OpenShift Container Platform 3.7 zijn: Amazon Simple Queue Service (SQS);
Amazon Relational Database Services (RDS); Amazon Route 53; Amazon Simple Storage Services (S3);
Amazon Simple Notification Service (SNS); Amazon ElastiCache; Amazon Redshift; Amazon DynamoDB; Amazon Elastic MapReduce (EMR).

Extra functies
Red Hat OpenShift Container Platform 3.7 biedt ook extra functies en mogelijkheden om de gebruikerservaring en de platformbeveiliging te verbeteren, waaronder:
- De ondersteuning van Network Policy waardoor projectbeheerders netwerkregels en netwerkbeleid kunnen toepassen op inkomend verkeer voor specifieke OpenShift pods.
- Prometheus (tech preview) voor het monitoren en waarschuwen in Red Hat OpenShift Container Platform 3.7.

Partners