24-11-2017

ISB Global optimaliseert logistiek afvalinzameling met OutSystems

Deel dit bericht

ISB Global, specialist in afval, recycling en het tegengaan van verspilling, heeft met het Low-Code platform OutSystems een geavanceerde Internet of Things (IoT)-applicatie ontwikkeld. Deze applicatie wordt ingezet om de vulniveaus van containters op gezette intervallen uit te lezen, deze data te verwerken en prognoses van de toekomstige vulniveaus te genereren.

Door de inzichten van deze applicatie wordt duidelijk wanneer de container het maximale vulniveau heeft bereikt en wat het optimale inzamelmoment is. Deze aanpak leidt tot een verlaging van de logistieke kosten en CO2-uitstoot. Met deze applicatie zorgt ISB Global voor een optimaal dienstrooster en een optimale routeplanning voor het legen van afvalcontainers. De meeste afvalbedrijven hebben een traditioneel inzamelingsproces en legen containers op vaste dagen en op basis van statische routes. Dit is inefficiënt, omdat vuilniswagens grote afstanden rijden om halflege containers te legen en tegelijkertijd overvolle containers negeren. De applicatie van ISB Global werkt aan de hand van een route engine. Deze functie genereert maximale flexibiliteit in de routes. Daarnaast biedt de applicatie een volledig overzicht van de vraag en inzamelingsbehoefte, zoals het volume en gewicht. Deze applicatie vormt de eerste stap naar een volledige ‘Uberisatie’ van de afvalverwerkingssector.

IoT, AI en Machine Learning
De applicatie is tot stand gekomen met de nieuwe connectors die zijn toegevoegd aan het Low-Code platform van OutSystems. Deze connectors brengen inzichten sneller binnen handbereik en onderstrepen de kracht van IT als aanjager van digitale transformatie. Het gaat hierbij om de functionaliteiten voor de eenvoudige integratie met IoT, AI en Machine Learning met bedrijfsapplicaties.

Willem van Enter, Vice President EMEA bij OutSystems: “Eén van de succesfactoren van het OutSystems platform is de eenvoud waarmee snel nieuwe applicaties te ontwikkelen zijn. Door de nieuwe connectors is dit ook het geval voor applicaties met ingewikkelde AI-, IoT- en Machine Learning-functionaliteiten. ISB Global is een van de bedrijven die de nieuwe connectors al succesvol heeft toegepast. Hiermee zorgen zij voor disruptie in de markt voor afvalinzameling. Wij zijn trots dat we dankzij deze nieuwe uitbreidingen van het OutSystems platform nog beter kunnen bijdragen aan het innovatievermogen van onze klanten.”

Company:

OutSystems

Partners