28-11-2017

OutSystems lanceert vijf nieuwe DevOps-functionaliteiten voor adoptie Low-Code

Deel dit bericht

OutSystems kondigt meerdere nieuwe DevOps-functionaliteiten aan die IT-afdelingen helpt om de voordelen van Low-Code development te benutten. De adoptie van Low-Code development is volgens OutSystems de sleutel tot digitale transformatie.

Volgens Gartner kan inzet van DevOps aantrekkelijke bedrijfsvoordelen bieden, maar veel organisaties hebben moeite om te starten, of te herstarten, vanwege onzekerheid over hoe de digitale transformatie moet worden opgepakt. IT-afdelingen worstelen met gevestigde DevOps-toolketens voor hun legacy-platformen. Dit maakt het moeilijker om nieuwe technologieën toe te voegen. OutSystems kan nu gemakkelijk geïntegreerd worden in deze toolketens, waardoor naadloze implementaties van bestaande technologieën met moderne Low-Code platformen mogelijk zijn.

OutSystems wil dat alle organisaties profiteren van de ontwikkelsnelheid van Low-Code, meent CEO Paulo Rosado van OutSystems. “Dit is essentieel voor het behalen van digitale transformatiedoelen. Wij willen alle toegangsbelemmeringen doorbreken en het zo makkelijk mogelijk maken om ons platform aan de toolketen toe te voegen, ook al hebben organisaties al geïnvesteerd in DevOps-tooling.”

De nieuwe mogelijkheden zijn onder andere:
- Enhanced LifeTime Deployment API:
De Deployment API maakt het beheer van applicaties, modules, omgevingen en implementaties van een OutSystems-infrastructuur mogelijk. Hierdoor kunnen DevOps-teams hun bestaande DevOps-beheerplatformen gebruiken om de levenscyclus van OutSystems-applicaties te beheren.
- Microsoft Visual Studio Team Services (VSTS) Integration:
Door gebruik te maken van de Enhanced Life Time Deployment API ondersteunt OutSystems een VSTS-extentie in de Microsoft Visual Studio Marketplace. Hiermee kunnen organisaties builds en releases van OutSystems-applicaties beheren via VSTS.

Paula Panarra, General Manager Microsoft Portugal bij Microsoft Corp: “Als organisaties op zoek zijn naar manieren om digitale transformatie te stimuleren, kunnen ze Low-Code platformen gebruiken om de oplevering van applicaties te versnellen. Samenwerken met OutSystems is een win-winsituatie voor organisaties die DevOps omarmen. Er ontstaat een balans tussen de noodzaak om te innoveren en de noodzaak om bestaande applicaties te behouden.”

Aanvullende productupdates zijn verder:
- Jenkins CI/CD Server Integration:
Een ondersteunende extensie om het beheer van de levenscycli van de OutSystems-toepassingen mogelijk te maken met de populaire open source Jenkins-tool voor continuous integration en continuous delivery-tooling in een DevOps-omgeving.
- OutSystems LifeTime DevOps Advanced Deployment Options:
Functionele verbeteringen bieden meer flexibiliteit bij het plannen van implementaties en bieden een verbeterde gebruikersinterface. Hiermee worden applicaties gezocht en geselecteerd die geïmplementeerd moeten worden. Dit is handig voor DevOps-teams die grote omgevingen beheren met honderden tot duizenden applicaties.
- New Automated Visual Text Merge:
Deze functionaliteit biedt de mogelijkheid om JavaScript en CSS-scripts te vergelijken tijdens een conflictoplossing, de code van scripts samen te voegen en conflicten op te lossen. Dit geeft QA- of development-afdelingen de mogelijkheid om problemen snel te identificeren en toepassingsproblemen op te lossen.
- Test Framework:
Deze testmanagementtool maakt het automatiseren en beheren van Unit Testing mogelijk met BDD Framework Tests, UI Tests, API Testing en Mobile Testing. Dit verbetert de samenwerking tussen ontwikkelaars, QA en operationele afdelingen.

Meer informatie: OutSystems

Partners