06-12-2017

Red Hat lanceert OpenShift Application Runtimes voor cloud-native ontwikkeling

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van OpenShift Application Runtimes, waarmee organisaties sneller cloud-native apps kunnen ontwikkelen. Ze kunnen hiervoor een samengestelde set frameworks en runtimes gebruiken voor het bouwen en laten draaien van op microservices gebaseerde applicaties. Volgens Red Hat zijn cloud-native ontwikkelingsoplossingen die gebruikmaken van een combinatie van Linux-containers, API-beheer, service-gebaseerde architecturen en DevOps-automatisering, ideaal om snel aanpassingen door te voeren.

Red Hat probeert de balans te vinden tussen de behoefte aan keuze van ontwikkelaars en de operationele vereisten voor standaardisatie en ondersteuning, zowel voor het ontwikkelen van nieuwe applicaties als het herbouwen van bestaande. Dit doet het bedrijf door een goed geïntegreerd en volledig ondersteund product te leveren voor het ontwikkelen van microdiensten in meerdere en talen en frameworks. Uit een enquête onder Red Hat-klanten in september 2017 blijkt dat een grote meerderheid (87 procent) van de respondenten meerdere runtimes en frameworks gebruikt of wil gebruiken voor het ontwikkelen van microservices, terwijl 44 procent de voorkeur heeft om specifieke tools te gebruiken voor bepaalde taken.

Features
Red Hat OpenShift Application Runtimes ondersteunt meerdere runtimes, talen, frameworks en architecturen en biedt de volgende functies en voordelen:
Vereenvoudigde ontwikkeling: De complexiteit van het ontwikkelen van cloud-native applicaties wordt verminderd doordat de mogelijkheden van het OpenShift Container Platform zijn geïntegreerd met meerdere runtimes en frameworks, waaronder wizard-based setup, service discovery, externe configuraties en circuit breakers voor fouttolerantie.
Strategische flexibiliteit: Red Hat OpenShift Application Runtimes ondersteunt hybride cloudconfiguraties en helpt de lock-in door cloudproviders te voorkomen. Het gedistribueerde karakter van cloud computing betekent dat een ‘one size fits all’ benadering van runtimes en frameworks minder effectief wordt voor de productiviteit van bedrijven. Ontwikkelaars krijgen de flexibiliteit om met behulp van hun favoriete tools diensten voor hybride en multi-cloud applicaties en systemen te bouwen.
Snelle oplevering: Het Red Hat OpenShift Application Runtimes biedt ontwikkelaars een volledig geautomatiseerd platform voor de provisioning, het bouwen en inzetten van applicaties en hun componenten met dank aan de integratie met Red Hat OpenShift Container Platform. Het integreert met CI/CD (continuous integration/delivery) tools zoals Git, Maven en Jenkins. Daarnaast biedt het intuïtieve tooling om Kubernetes-workflows veiliger te stroomlijnen en maakt het load-balancing van applicaties en auto-scaling met policy-based controle en automatisering mogelijk.
Service Catalog-integratie: in combinatie met de OpenShift-servicecatalogus kunnen IT-organisaties ten volle profiteren van multi-cloudinvesteringen door hun cloud-gebaseerde diensten te integreren met zaken die in-house worden ontwikkeld.

De volgende gecertificeerde en ondersteunde runtimes zijn beschikbaar met Red Hat OpenShift Application Runtimes: Java EE, WildFly Swarm, Eclipse MicroProfile, Eclipse Vert.x, Node.js en Spring Boot.
Red Hat OpenShift Application Runtimes is per direct beschikbaar.

Partners