18-12-2017

Rolf Huisman over de ontwikkelingen rond Quantum Computing

Deel dit bericht

Tijdens het drukbezochte Microsoft TechDays evenement op 12 en 13 oktober in de Amsterdam RAI sprak Release met Rolf Huisman van Info Support over het belang van Quantum Computing. Investeringen in Quantum Computing nemen gestaag toe en Quantum Computing is volgens Rolf volop in ontwikkeling.

Rolf Huisman is Microsoft MVP Visual Studio en werkt als ALM/DevOps Consultant bij Info Support, dat dit jaar Platinum Sponsor was en een serie sprekers op het event leverde. Rolf presenteerde op de TechDays de mogelijkheden van Quantum Computing met behulp van Qubits. Deze presentatie op 13 oktober droeg de titel 'Programming Quantum Computers in F# using LIQUi’ en is inmiddels te bekijken op het YouTube kanaal Techdays Nederland.

Microsoft heeft onlangs de taal Q# aangekondigd die als onderdeel van de Quantum Development Kit geïntegreerd wordt in Visual Studio, om software te ontwikkelen voor Quantum Computers.

Microsoft TechDays trok dit jaar rond de 2000 bezoekers. Ook in oktober 2018 zullen de Microsoft TechDays weer plaatsvinden in de RAI Amsterdam.

Partners