19-12-2017

Microsoft stelt Azure Bot Service beschikbaar

Deel dit bericht

Microsoft biedt geavanceerde chatbot-mogelijkheden voor ontwikkelaars, waarmee ze applicaties kunnen maken die de behoeften van gebruikers begrijpen met behulp van menselijke communicatiestijlen en -methodes. De Microsoft Cognitive Services Language Understanding service (LUIS) en de Azure Bot Service zijn twee AI services waarmee het bedrijf de creatie van digital agents faciliteert die op natuurlijke manier interacteren met hun omgeving.

De Azure Bot Service biedt een schaalbare en geïntegreerde chatbotontwikkeling- en hostingomgeving voor bots die klanten op meerdere kanalen diverse apparaten kunnen bereiken. Bots bieden een interface voor conversatie die gebruikersinvoer accepteert zoals tekst, spraak, kaarten of afbeeldingen. De Azure Bot-service biedt een set van veertien kanalen om te communiceren met gebruikers, waaronder Cortana, Facebook Messenger en Skype.

Language Understanding (LUIS) is het belangrijkste onderdeel van de bot waarmee deze natuurlijke taalinvoer begrijpt en kan redeneren om de juiste actie te ondernemen. Omdat maatwerk essentieel is voor elk bedrijfsscenario, helpt Language Understanding om met weinig inspanning en zonder voorafgaande expertise custom modellen te maken. Language Understanding is ontworpen om waardevolle informatie in gesprekken te identificeren, het interpreteert gebruikersdoelen (intenties) en destilleert informatie uit zinnen (entiteiten) voor een genuanceerd taalmodel.

Meer informatie: Microsoft blog
Language Understanding (LUIS)

Partners