04-01-2018

SQS guilds laten branches van elkaar leren

Deel dit bericht

Nu organisaties bijna allemaal transformeren tot IT-bedrijven, is het de hoogste tijd dat branches van elkaar leren, meent de Duitse testspecialist SQS. Het bedrijf introduceert daarom guilds (of gildes) die nieuwe technologieën omarmen en de best practices uit de ene sector beschikbaar maken voor een andere. Testen wordt daarbij steeds belangrijker.

De SQS-guilds richten zich op de meest gangbare technologieën van HP, Microsoft, Tricentis en open source. “We kiezen met opzet voor guilds”, zegt trekker Alexander Rijckaert. “In een guild verenigen consultants zich uit intrinsieke motivatie en met verschillende interesse. Ze stimuleren de samenwerking en richten zich op het delen van kennis, tooling, practices en code uit verschillende sectoren en binnen verschillende technologieën. De Guilds brengen elkaar verder en verbeteren op die manier onze dienstverlening.”

Klanten profiteren volgens Rijckaert straks optimaal van SQS. “Onze kennis en ervaring is ongeëvenaard in de wereld van kwaliteit.  We opereren in 26 landen als onafhankelijke partij.” Belangrijk wapenfeit van de dienstverlening is het door SQS zelf ontwikkelde framework, wat zich al in veel verschillende sectoren heeft bewezen. “In korte tijd zorgen we ervoor dat testprocessen van onze klanten volwassener worden.”

Juist testen wordt steeds belangrijker. Uit internationaal onderzoek van SQS blijkt dat organisaties door klanten worden vertrouwd zolang hun techniek werkt. Gaat er iets mis, dan is het vertrouwen snel weg. “Falende technologie leidt tot schade. Als de website of mobiele app van je bank niet goed werkt, dan overweeg je over te stappen”, zegt senior director Ron Rouhof van SQS Het spanningsveld tussen vertrouwen en techniek noopt organisaties volgens hem tot voorzichtigheid. “Aan de ene kant omarmen mensen nieuwe technologie en aan de andere kant wantrouwen ze die technologie. Als kwaliteitsbedrijf vervullen we daar een brugfunctie in en onze guilds zijn daarin de volgende stap.”

Company:

SQS

Partners