18-01-2018

Salves start gespecialiseerd testbedrijf voor zorgsector

Deel dit bericht

Digitalisering en groei van informatie-uitwisseling, veiligheid van data en functionele toevoegingen aan het EPD: de kwaliteit en betrouwbaarheid van IT in de zorg zijn letterlijk van levensbelang. Salves, specialist op het gebied van software testing, bundelt haar interne IT-zorgkennis in een nieuwe dochteronderneming: Salves Test Services Zorg.

De kwaliteit en betrouwbaarheid van software en IT-infrastructuur zijn van levensbelang in de zorg. Medische gegevens en vitale data staan opgeslagen in het EPD. “Ruim 80 procent van de medewerkers binnen de ziekenhuizen maakt gebruik van het EPD”, zegt Reinier Verschure, managing director van Salves Test Services Nederland. “Niets vervelender als het niet werkt. Het belang van testen voor de kwaliteit en snelheid van alle IT in de zorginstelling wordt alleen maar groter. Menig release of wijziging wordt uitgesteld waardoor de complexiteit van het doorvoeren van een volgende release alleen maar toeneemt. Salves Test Services Zorg helpt ziekenhuizen de kwaliteit van hun software en implementaties te verhogen en de invoer van nieuwe functionaliteit te versnellen.”

Testautomatisering onderdeel van manier van werken
Ook de continue verbetering in de zorg heeft consequenties voor de IT. Steeds meer ziekenhuizen kantelen de inrichting van hun organisatie naar waardeketens, waarbij de patiënt zo goed mogelijk helpen voorop staat. “Data en gegevens wil je snel intern kunnen uitwisselen en delen met externe zorgprofessionals voor optimale zorg. Informatie wil je ook rechtstreeks aan patiënten kunnen tonen. Dat vraagt veel van IT”, zegt Boris Corvers, directeur van Salves Test Services Zorg. “In deze verbeteringsslag zien we de behoefte aan een snelle time-to-market van nieuwe producten en diensten. Testautomatisering is daarbij een onderdeel van de manier van werken om sneller producten en diensten aan de zorgconsument aan te bieden.”

Zekerheid en kwaliteit in zorgsystemen
De nieuwe onderneming van Salves richt zich op testconsultancy en de automatisering van softwaretesting in de zorg. Salves Test Services Zorg focust op de veiligheid en betrouwbaarheid van data in goed werkende, geteste software. De HiX TestAutomation Service is één van de diensten van de onderneming. Corvers: “Expertise van de zorg is essentieel om software-ontwikkelprocessen in goede banen te leiden. Door onze jarenlange ervaring in deze branche hebben we die expertise in huis. Daardoor kunnen we waarde toevoegen op onderdelen die in de zorg tellen, namelijk zoveel mogelijk tijd besteden aan zorg.”

Partners