25-01-2018

Inschrijving voor Nederlandse Data Science Prijzen 2018 geopend

Deel dit bericht

De inschrijving voor de Nederlandse Data Science Prijzen 2018 is geopend. Ook dit jaar maken startups, bedrijven, overheden en promovendi kans op een van de drie felbegeerde onderscheidingen. De aanmeldperiode loopt tot en met woensdag 28 maart, waarna op donderdag 7 juni de uitreiking volgt in de Aula van de Universiteit van Amsterdam.

De Nederlandse Data Science Prijzen zijn in het leven geroepen om uitzonderlijk innovatief ondernemerschap en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van data science in de schijnwerpers te zetten. De initiatiefnemers – de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) en de Big Data Alliance (BDA) – willen hiermee Nederland op de kaart zetten als hét data science-land bij uitstek. De organisatie stelt met medewerking van AIMMS, Lubbers De Jong, Motivaction en Ortec drie prijzen ter beschikking.

Drie prijzen
De prijs is onderverdeeld in drie categorieën, waarbij maatschappelijke relevantie en toepasbaarheid belangrijke criteria zijn. Alle toepassingsgebieden en disciplines komen in aanmerking voor de prijs. Bekijk hier aan welke richtlijnen de inzendingen dienen te voldoen. Inzendingen moeten uiterlijk op 28 maart zijn ingediend via deze aanmeldpagina. De uitreiking vindt plaats op donderdag 7 juni in de Aula van de Universiteit van Amsterdam.

De eerste Nederlandse Data Science Prijzen zijn op donderdag 8 juni 2017 uitgereikt in het Hodshon Huis in Haarlem. Quantib, dat met data dementie sneller kan diagnosticeren, won de Anthony Fokker Prijs voor start-ups. Datavisualisatie-expert Stef van den Elzen nam de Gerrit van Dijk Prijs voor wetenschap in ontvangst. AgroEnergy sleepte, samen met CQM, de Hendrik Lorentz Prijs voor bedrijven en overheden in de wacht met BiedOptimaal, dat het biedproces van de dagelijkse energiehandel bij glastuinders automatiseert en optimaliseert.

Meer informatie: Nederlandse Data Science Prijzen

Partners