02-02-2018

Red Hat neemt CoreOS over

Deel dit bericht

Red Hat heeft een overeenkomst getekend voor de overname van CoreOS, een innovator en leider in Kubernetes en container-native oplossingen. Met de overname is een bedrag van 250 miljoen dollar gemoeid.

De overname van CoreOS versterkt de visie van Red Hat om klanten te helpen applicaties te bouwen die in elke omgeving geïmplementeerd kunnen worden met de flexibiliteit van open source. Door de complementaire mogelijkheden van CoreOS te combineren met het brede Kubernetes- en container-gebaseerde portfolio van Red Hat, waaronder Red Hat OpenShift, wil Red Hat de acceptatie en ontwikkeling van het toonaangevende hybride cloudplatform voor moderne applicatieworkloads verder versnellen.

CoreOS is in 2013 opgericht met als doel een infrastructuur voor organisaties van allerlei omvang te bouwen die overeenkomt met die van grootschalige softwarebedrijven, waarbij servers automatisch bijgewerkt en gepatcht worden en die helpt bij het oplossen van pijnpunten zoals downtime, beveiliging en flexibiliteit. CoreOS staat goed bekend als de leider achter bekroonde technologie die de brede acceptatie van schaalbare en veerkrachtige container-applicaties mogelijk maakt.

CoreOS is de maker van CoreOS Tectonic, een bedrijfsklaar Kubernetes-platform met geautomatiseerde handelingen, die portabiliteit mogelijk maakt voor private en publieke cloudproviders en gebaseerd is op opensourcesoftware. Het biedt ook CoreOS Quay, een voor ondernemingen geschikt container registry. CoreOS staat ook bekend voor zijn bijdragen aan opensource-innovaties die centraal staan in container-applicaties, waaronder Kubernetes, waar het een toonaangevende bijdrager is. Verder draagt CoreOS bij aan Container Linux, een lichtgewicht Linux-distributie die door CoreOS zelf is ontwikkeld, die software-updates automatiseert en gestroomlijnd is voor het draaien van containers; etcd, de distributed data store voor Kubernetes; en rkt, een applicatie-container-engine, gedoneerd aan de Cloud Native Computing Foundation (CNCF), die de huidige Open Container Initiative (OCI) standaard mede mogelijk maakte.

De transactie zal naar verwachting in januari 2018 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Partners