06-02-2018

Vamp.io benoemt Nico Vierhout als CEO

Deel dit bericht

Nico Vierhout, voorheen VP Engineering, Online en VP Product Development bij KPNQwest en Liberty Global, is benoemd tot nieuwe CEO van softwarebedrijf Vamp.io. Vierhout heeft uitgebreide ervaring op het gebied van bedrijfssoftwareontwikkeling. Bij Liberty Global was hij verantwoordelijk voor alle softwareontwikkeling voor Ziggo, Virgin Media, Telenet, UPC en UnityMedia.

Nico Vierhout zal zich bij Vamp.io richten op de internationale expansie van het bedrijf. Mede-oprichter Olaf Molenveld zal de rol van CTO op zich nemen en zich richten op product- en techvisie. Vamp.io ontwikkelt en levert bedrijfssoftware waarmee bedrijven de uitrol en runtime-prestaties van microservices-gebaseerde applicaties op zowel cloud- als on-premise-omgevingen kunnen regelen en processen te optimaliseren. Na drie jaar open source Canary-release software en auto scaling voor microservices te hebben ontwikkeld, staat Vamp.io op het punt om in 2018 een ​​zakelijke editie te lanceren.

Olaf Molenveld, mede-oprichter en CTO van VAMP.io, is er trots op dat Vamp.io naar een hoger niveau getild is. “Nadat we de afgelopen achttien maanden echte tractie hadden gezien voor onze software door Fortune 500-bedrijven uit Azië, Europa en de VS, wisten we dat het opschalen van onze organisatie de volgende uitdaging zou zijn. En dat is precies wat we de komende maanden gaan doen, met Nico aan boord. We zijn erg blij met een ervaren professional in ons managementteam en kijken er naar uit om te profiteren van Nico's expertise en ervaring.”

Uitdaging
Volgens Nico Vierhout is het de uitdaging van Vamp om ondernemingen die zijn begonnen met cloud-native implementaties naar het volgende niveau van DevOps volwassenheid te brengen. "Dan kunnen ze echt profiteren van de extreem kortcyclische innovaties en kunnen ze de business en DevOps op een lijn brengen om software slim in te zetten voor klanten. De software van Vamp.io heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop bedrijven software ontwikkelen en implementeren door software releases en lifecycle management te optimaliseren en auto scaling toe te voegen."

Het Canary Releasing-platform van Vamp werd drie jaar geleden vrijgegeven als open source-oplossing. Vamp.io werkt samen met bedrijven over de hele wereld, waaronder Microsoft, Mesosphere, ING, Rabobank, NFM, Exact.com, Huawei en Ziggo/Liberty Global. De huidige investeerder Volta Ventures heeft nieuw kapitaal geïnjecteerd om het bedrijf op te schalen en de interesse van zakelijke klanten te stimuleren.
Vamp.io, voorheen bekend als Magnetic.io, is een alumnus van StartupBootcamp en gevestigd in Amsterdam. Vamp.io-partners zijn Microsoft, Mesosphere en Docker.

Meer informatie: Vamp.io

Partners