06-02-2018

Centric kiest voor terugkeer naar Groningen en Hoogeveen

Deel dit bericht

Centric keert na ruim zeven jaar terug in Groningen en Hoogeveen, meldt Samenwerking Noord. Het IT-bedrijf bracht in 2010 een aantal noordelijke vestigingen samen onder in Assen.

“Het gaat zo goed met Centric dat we in Assen inmiddels uit ons jasje zijn gegroeid”, vertelt Sales Manager Noordoost-Nederland Arthur Alferink. “In onze zoektocht naar de beste oplossing hebben we ervoor gekozen onze staffing-activiteiten onder te brengen in Groningen en onze ontwikkelafdeling en servicedesk in Hoogeveen. Inmiddels zijn we in beide plaatsen alweer ‘up & running’.”

Centric is al jaren een grote speler in het Nederlandse ICT-landschap. “Internationaal werken er zo’n 4300 mensen voor het bedrijf”, geeft Alferink aan. “We bieden veel verschillende applicaties en diensten, met name voor de lokale overheid, retail en financiële sector. In Nederland maakt bijvoorbeeld zo’n 70 procent van alle gemeenten en provincies gebruik van een of meerdere software-oplossingen.” En dan is er nog de staffing-tak van het bedrijf, die in Noordoost-Nederland alleen al zo’n 250 infrastructuur- en softwarespecialisten op locatie bij klanten heeft. “En een groot deel daarvan werkt in Groningen en omgeving, denk onder meer aan de RDW, Gasunie, DUO en de gemeente. Vandaar ook de keuze om deze mensen vanuit ons nieuwe kantoor aan de Rozenburglaan aan te sturen.”

Hoger onderwijs
Maar ook het feit dat Centric steeds meer hoogopgeleide ICT’ers nodig heeft om aan de groeiende vraag uit de markt te kunnen voldoen, speelt een rol bij de verhuizing. “De Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit zijn natuurlijk de twee grootste instellingen voor hoger onderwijs in het Noorden. Daar willen we natuurlijk graag dichtbij  zitten, zodat de drempel voor pas afgestudeerden om bij ons aan de slag te gaan zo laag mogelijk wordt. We juichen daarom het traineeprogramma dat Samenwerking Noord in ontwikkeling heeft ook erg toe. Het maakt het Noorden weer een stuk aantrekkelijker voor IT-talent.”

Business Intelligence
Ook is Centric samen met Samenwerking Noord-leden van plan om in 2018 twee grote kennisevents te organiseren. “Er wordt ingezet op een event rond Business Intelligence in het voorjaar en in het najaar een congres rond Cloud Computing. Als Centric hebben we vooral op het gebied van Business Intelligence veel expertise in huis die we graag willen delen met de andere leden. Uiteindelijk is die kennisdeling in ons aller voordeel”, aldus Alferink.

Samenwerking Noord is de IT netwerkorganisatie van Noord-Nederland.

Partners