12-02-2018

CloudBees neemt CI/CD-specialist Codeship over

Deel dit bericht

CloudBees, dat zakelijke Jenkins- en DevOps-oplossingen biedt, heeft de overname van Codeship aangekondigd. De deal versterkt de marktpositie van CloudBees als leverancier van Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD) oplossingen, en voegt een volledig geautomatiseerd en gebruiksvriendelijk platform toe voor individuele ontwikkelaars en projectteams om code naadloos te testen, integreren en implementeren. Financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Codeship is in 2011 opgericht in Wenen door Florian Motlik, Manuel Weiss en Moritz Plassnig. Het heeft meer dan 2.400 klanten die gebruik maken van de cloudgebaseerde Codeship Basic- en Codeship Pro-oplossingen. Het bedrijf, met hoofdzetel in Boston met satellietkantoren in Berlijn, Duitsland en Wenen, heeft als klanten meer dan 100.000 ontwikkelaars die het platform gebruiken, voert miljoenen builds uit voor zijn gebruikers en heeft meer dan 11 miljoen dollar aan investeringskapitaal opgehaald.

Jenkins
De overname biedt CloudBees een breder portfolio van CI/CD-oplossingen voor organisaties van elke omvang - en met ondersteuning voor verschillende CI/CD-filosofieën en -benaderingen. CloudBees heeft zich lang gericht op de massale acceptatie van CI/CD via haar werk met Jenkins, de belangrijkste CI/CD open source automation server. Jenkins biedt uitgebreide flexibiliteit en aanpasbaarheid. De CloudBees-oplossingen zijn gericht op de behoeften van ondernemingen die grootschalig Jenkins inzetten. Door de Codeship SaaS toe te voegen, kan CloudBees een groeiend marktsegment bedienen op zoek naar SaaS-geleverde CI/CD-oplossingen die gemakkelijk in gebruik zijn.
Codeship biedt twee oplossingen: Codeship Basic en Codeship Pro. Beide bieden cloudgebaseerde CI/CD-diensten voor ontwikkelingsteams en omvatten gratis en betaalde versies. Codeship biedt organisaties ook de mogelijkheid om builds in de cloud uit te voeren, terwijl ze hun code on-premise hosten.

Selfservice
"Dit is de meest impactvolle acquisitie in de geschiedenis van CloudBees", zegt Sacha Labourey, CEO en mede-oprichter van CloudBees. "We hebben de branche voor Continuous Delivery en DevOps geleid met automatiseringsoplossingen en we zien dat behoeften snel evolueren. Met Codeship willen we organisaties een extra optie bieden die selfservice is en gemakkelijk in gebruik. Deze overname zorgt ervoor dat CloudBees een reeks CI/CD-oplossingen kan bieden, van cloud, self-service tot on-premise, self-managed en volledig aanpasbaar."

Soepele integratie
De deal biedt CloudBees ook een nieuwe bron van toptalent om zijn investeringen in CI en CD te ondersteunen. CloudBees zal het management en medewerkers van Codeship behouden, waaronder CEO en oprichter Moritz Plassnig, die nauw samenwerkt met Labourey voor een soepele integratie van beide bedrijven. Moritz Plassnig is verheugd om samen te gaan met CloudBees. “Onze werknemers zullen profiteren van de mogelijkheid om deel uit te maken van een organisatie die bekend staat om haar toewijding tot uitmuntendheid op het gebied van CI en CD. De investeringen van onze klanten in Codeship-tools zullen worden ondersteund door de wereldwijde klantenservice, ondersteuning en succesbronnen van CloudBees."

Partners