28-02-2018

Oracle breidt datacentrum in Nederland uit

Deel dit bericht

Met het oog op de sterk toenemende vraag naar clouddiensten breidt Oracle haar infrastructuur-footprint sterk uit. De uitbreidingsplannen omvatten het openen van twaalf nieuwe regionale datacenters en het uitbreiden van Oracle Cloud-diensten in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika.

Hiermee wil Oracle een compleet en geïntegreerd portfolio van clouddiensten (SaaS, PaaS en IaaS) en nieuwe diensten op het gebied van security, blockchain en artificial intelligence aanbieden. In Nederland wordt het bestaande datacenter in Amsterdam sterk uitgebreid.

De toekomst van IT ligt volgens CEO Mark Hurd van Oracle in autonoom handelen. “Met onze moderne datacenters is Oracle in staat om de meest autonome technologieën van dit moment te leveren. Naarmate we investeren, worden onze mogelijkheden steeds breder. Met onze wereldwijde datacenteruitbreiding zijn we in staat om klanten te helpen bij het terugdringen van IT-kosten, het verminderen van risico’s en het kunnen concurreren als nooit tevoren."

De regionale uitbreiding omvat locaties in Azië (waaronder China, India, Japan, Saoedi-Arabië, Singapore en Zuid-Korea), Europa (waaronder Amsterdam en Zwitserland) en Noord-Amerika, met twee datacenters in Canada en twee nieuwe locaties in de Verenigde Staten voor ondersteuning van het Amerikaanse ministerie van defensie.

Oracle heeft sinds de lancering van Oracle Cloud een sterke toename van klanten gezien, van Global 2000-bedrijven tot aan kleine en middelgrote ondernemingen. Op dit moment maken klanten in 195 landen gebruik van het Oracle Cloud Platform en de Oracle Cloud Infrastructure.

Tags:

Cloud, Datacenter

Company:

Oracle

Partners