08-03-2018

SmartBear introduceert OpenAPI-ondersteuning in AlertSite

Deel dit bericht

SmartBear, aanbieder in softwarekwaliteitstools voor teams, heeft ondersteuning aangekondigd voor OpenAPI-specificatie (OAS) in AlertSite, aanbieder op het gebied van performance monitoring. Met de OpenAPI-ondersteuning in AlertSite kunnen teams gebruikmaken van hun bestaande OpenAPI-specificatiebestanden (voorheen bekend als Swagger Specification) om API-monitoren naadloos en direct te maken, waardoor standaardisatie van ontwerp tot implementatie wordt gestimuleerd.

Met de groei van de API-economie passen API-teams steeds vaker de OpenAPI-specificatie toe om hun API's te standaardiseren en onderhoud, acceptatie en gebruik te verbeteren. Veel teams beschikken echter niet over de tijd of expertise om een ​​API-monitoring tool te implementeren om te verzekeren dat hun API's functioneren volgens het ontwerp zodra ze zijn geïmplementeerd. Met de nieuwe OpenAPI-ondersteuning in AlertSite kunnen ontwikkelings- en operationele teams onmiddellijk API-monitoren maken vanuit hun bestaande OAS-bestanden, waardoor de OAS-standaardisatie wordt uitgebreid van ontwerp tot implementatie en inzicht wordt verkregen in de prestaties en beschikbaarheid van hun API's.

De ondersteuning voor de OAS in AlertSite is gebaseerd op bestaande API-monitoringintegraties met SoapUI en SoapUI Pro en is de eerste van een aantal nieuwe API-monitoringintegraties en -functionaliteiten gepland voor 2018. Naast AlertSite biedt SmartBear ook verschillende andere API-lifecycle-tools die helpen bij het maken en leveren van API's, waaronder SwaggerHub voor ontwerp, ontwikkeling en documentatie van API's met behulp van de OpenAPI-specificatie, Swagger Inspector voor het testen en direct genereren van OAS-bestanden voor elke API, SoapUI en SoapUI Pro voor REST- en SOAP-functioneel testen en testautomatisering, LoadUI Pro voor API load-tests en ServiceV Pro voor API- en databasevirtualisatie.

Meer informatie over Open API-specificatie-ondersteuning.
Meer informatie over API Monitoring-opties.

Partners