14-03-2018

Lynda Hardman voorzitter Amsterdam Data Science

Deel dit bericht

CWI-onderzoeker Lynda Hardman is de nieuwe voorzitter van het managementteam van Amsterdam Data Science. Peter Boncz, CWI-onderzoeker en lid van het CWI-managementteam, treedt toe tot de Raad van Advies van ADS.

Lynda Hardman volgt Maarten de Rijke op, oprichter en directeur van Amsterdam Data Science sinds 2014. Naast deze veranderingen zal Jaap Heringa (Vrije Universiteit Amsterdam) toetreden tot het managementteam van ADS. Andere wetenschappelijke leden zijn Marc Salomon (Universiteit van Amsterdam) en Nanda Piersma (verbonden aan zowel CWI als de Hogeschool van Amsterdam.)

Lynda Hardman is een senior onderzoeker in de onderzoeksgroep Informatie Toegang bij CWI en hoogleraar Multimedia Discourse Interaction aan de Universiteit Utrecht. Eerder was Hardman voorzitter van de Raad van Bestuur van Informatics Europe. Peter Boncz maakt deel uit van de onderzoeksgroep Database Architectures van CWI en is hoogleraar Large-Scale Analytical Data Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Vanaf januari 2018 trad hij toe tot het managementteam van CWI. Boncz is oprichter van CWI spin-off VectorWise die het open-source kolomgebaseerde database managementsysteem MonetDB verder ontwikkelde.

Partners