07-03-2018

Privacy Workspace geeft organisaties grip op persoonsgegevens

Deel dit bericht

IT-dienstverlener Centric introduceert de Privacy Workspace, een oplossing die organisaties grip geeft op het werken met persoonsgegevens. Dit platform helpt organisaties te voldoen aan de AVG, die vanaf 25 mei wordt gehandhaafd.

De personen die binnen een organisatie verantwoordelijk zijn voor de naleving van privacyregelgeving, kunnen met de Privacy Workspace verschillende taken veilig en efficiënt coördineren vanuit één centrale plek. De AVG stelt rechtmatigheid, behoorlijkheid en transparantie bij de verwerking van persoonsgegevens voorop. De Privacy Workspace van Centric helpt organisaties te werken in overeenstemming met deze uitgangspunten.

Privacylogging
Een belangrijk onderdeel binnen de nieuwe omgeving is privacylogging: het bijhouden van verwerkingen van gegevens. Deze dienst is ontwikkeld om de vraag te kunnen beantwoorden van betrokkenen die gebruikmaken van het recht op inzage en willen weten welke gegevens van hen zijn vastgelegd en welke verwerkingen er hebben plaatsgevonden.
De loggingsgegevens worden versleuteld opgeslagen, zodat alleen de functionaris gegevensbescherming of privacycoördinator rapportages kan genereren en klanten en burgers inzage kan geven. Centric garandeert dat de loggingsgegevens voor de volledige duur van de wettelijke termijnen bewaard blijven.

Centric heeft in diverse markten een sterke positie opgebouwd als leverancier van standaardsoftware. Dankzij de kennis van de processen en applicaties binnen deze markten is de Privacy Workspace eenvoudig te implementeren bij organisaties die software van Centric gebruiken.

Partners