19-03-2018

Gemeenten: BAG-oplossing Centric functioneel rijk

Deel dit bericht

Key2BAG van Centric is gebruiksvriendelijk en functioneel rijk, concludeert een werkgroep van gemeenten na een uitgebreide marktverkenning die zij de afgelopen maanden namens meer dan 100 gemeenten heeft uitgevoerd.

Eind vorig jaar is de werkgroep van gemeenten ondersteund door VNG Realisatie (voorheen KING) een Marktverkenning gestart voor softwareoplossingen voor de BAG, BGT, BRK, Wkpb, ESB, Gegevensmagazijn en Gegevensvisualisatie.
De Centric-oplossingen kunnen rekenen op een hoge waardering van de werkgroep. De werkgroep, waarin verschillende gemeenten vertegenwoordigd zijn, spreekt van een ‘gebruiksvriendelijke user interface’ voor de BGT-BAG-koppeling. De werkgroep is samengekomen vanuit het Gemeentelijk Geo-Beraad, met ondersteuning door VNG Realisatie.

‘Centric weet wat gemeenten nodig hebben’
In haar conclusie in het eindrapport meldt de werkgroep: “Centric maakt al heel lang software voor de gemeentelijke markt en weet wat gemeenten nodig hebben. Centric biedt applicaties die zichzelf bewezen hebben.”
In de beoordeling per onderdeel bleek de BAG-applicatie Key2BAG ‘functioneel rijk’ en ‘eenvoudig in beheer’. Genoemd werd de mogelijkheid voor bijhouden van geometrie voor alle soorten objecten, waaronder Openbare ruimte. Ook is Centric als eerste gecertificeerd voor het BGT-BAG-koppelvlak op basis van de standaard Geo-BAG voor berichtenverkeer.

Het gebruik en beheer in het kader van de BRK en Wkpb werden beoordeeld als logisch en gebruiksvriendelijk met veel mogelijkheden. Ook op het vlak van ESB, Gegevensmagazijn en Gegevensvisualisatie komen de oplossingen van Centric goed uit de bus.

Veel nieuwe klanten
Centric is blij met deze positieve beoordeling. Accountmanager Robin Noldus: “In 2017 hebben wij voor zowel Key2BAG als voor Key2Informatie (bestaande uit Gegevensmagazijn en Gegevensvisualisatie) vijftien nieuwe gemeenten als klant mogen verwelkomen. Ook op het gebied van Servicebus en ondersteuning voor de BRK/Wkpb zijn er tien nieuwe organisaties ingestapt. De mooie beoordeling in deze marktverkenning bevestigt dat wij een goede ICT-partner voor gemeenten zijn.”

Company:

Centric

Partners