26-03-2018

Development fors groeiende IT-discipline voor zowel professional als organisatie

Deel dit bericht

Development is een fors groeiende IT-discipline, zowel op het gebied van vraag als aanbod. Met name de vraag naar software en web developers is het afgelopen jaar fors gestegen. Ook het aanbod van web developers groeide met 203 procent. Dit blijkt uit de jaarcijfers van Computer Futures, die zij deelt in het trendrapport ‘Gouden tijden voor IT-specialisten’. In vergelijking met 2016 matchte de organisatie in 2017 ruim de helft meer developers.

Naast software en web developers is er een sterk groeiende vraag naar IT-managers, business analisten en applicatiespecialisten. Deze top vijf kent veel overlap met de snelst opkomende IT-disciplines qua aanbod. De disciplines business analisten en IT-managers groeiden respectievelijk met 156 procent en 133 procent. Het aantal system administrators nam echter het snelst toe (286 procent).

Volgens Albert van Reenen, Managing Director bij Computer Futures willen organisaties steeds meer uit hun online portal halen. “Innovatie is een vereiste. Door middel van nieuwe applicaties, gaming-aspecten op de website of gepersonaliseerde pagina’s willen bedrijven zich onderscheiden. Mede hierdoor groeit de vraag naar developers en applicatiespecialisten. Ook zien we in de praktijk dat organisaties vaker het beheer van hun portal in eigen hand houden, zodat zij controle en overzicht behouden. Op deze manier zijn lijnen met IT het kortst en kan er snel worden geschakeld. De IT-afdeling groeit. Wel wordt er met betrekking tot uitvoerende rollen in IT vaker op projectbasis gewerkt. Het toenemende aantal IT-projecten verklaart de groeiende vraag naar IT-managers op projectbasis. Ook specialisten worden geregeld buiten de deur gezocht.”

Trendrapport
In het rapport ‘Gouden tijden voor IT-specialisten’ geeft Computer Futures informatie over de huidige IT-markt. Het biedt onder andere inzicht in de relevantie van verschillende IT-disciplines, de groei van IT in verticale markten en de man-vrouw balans in de IT-sector.

Partners