18-04-2018

DataStax lanceert DataStax Enterprise 6

Deel dit bericht

DataStax, leverancier van een op Apache Cassandra gebouwde gedistribueerde cloud-database, kondigt de beschikbaarheid aan van DataStax Enterprise 6.

Met DataStax Enterprise 6 (DSE 6) kunnen klanten de flexibiliteit van de hybride cloud behouden met alle voordelen van een gedistribueerde clouddatabase op elke openbare cloud of on-premise. DSE 6 bevat alle voordelen van Apache Cassandra en nog veel meer, waardoor het eenvoudig op grote schaal kan worden geïmplementeerd. DSE 6 bouwt voort op uitstekende prestaties voor zowel lezen als schrijven, wat van cruciaal belang is voor de vereisten van high-volume dataverwerking.

Operationele eenvoud
DSE 6 introduceert NodeSync, waarmee het operationele beheer drastisch wordt vereenvoudigd door Cassandra repair-operaties te automatiseren en handmatige betrokkenheid te elimineren. Dat betekent operationele kostenbesparingen, kortere ondersteuningscycli en vereenvoudigd applicatiebeheer. Deze voordelen strekken zich uit over DSE, inclusief database, zoeken en analyse. De nieuwe upgradeservice van DSE biedt foutloze patch upgrades zonder downtime. Voor degenen die geen enkel operationeel beheer willen, biedt DataStax een DSE service met DataStax Managed Cloud voor Amazon AWS of Microsoft Azure.

Open Source
DataStax blijft zich inzetten voor de open source community als belangrijkste bijdrager aan Apache Cassandra. DSE 6 blijft volledig compatibel met Cassandra-CQL op serverniveau en via de door DataStax ontwikkelde en onderhouden open source drivers die de kern vormen van de voor DSE geoptimaliseerde commerciële drivers.

DataStax Enterprise 6 is beschikbaar als download, inclusief een non-production Docker-container.
Voor meer informatie: DataStax

Partners