08-05-2018

Microsoft kondigt nieuwe technologieën aan tijdens developer-conferentie Build 2018

Deel dit bericht

De jaarlijkse developer-conferentie van Microsoft Build 2018 is gestart in Seattle, Verenigde Staten. Tijdens dit evenement heeft Microsoft verschillende nieuwe technologieën aangekondigd op het gebied van Artificial Intelligence, het Internet of Things en cloud.

Microsoft introduceert ‘AI for Accessibility’, een nieuw vijfjarig programma waarbij 25 miljoen dollar wordt geïnvesteerd in technologie, kennis en onderzoeksbeurzen, bedoeld om AI in te zetten ter ondersteuning van mensen met een lichamelijke beperking. Daarnaast worden AI for Accessibility-innovaties ingebouwd in de Microsoft-clouddiensten. Microsoft maakt Azure IoT Edge Runtime open source, zodat gebruikers edge-applicaties gemakkelijker kunnen aanpassen en debuggen, ze transparanter zijn en meer controle mogelijk is.
    
Drone-bedrijf DJI gaat samen met Microsoft werken om een nieuwe SDK te creëren voor Windows 10 pc’s. Daarnaast heeft het bedrijf Azure gekozen als preferred cloud provider om zijn commerciële drone en SaaS-oplossingen verder te ontwikkelen.
Project Kinect for Azure, een sensorenpakket met onder andere Microsofts nieuwste dieptecamera’s, maakt gebruik van Azure AI om inzichten en handelingen aanzienlijk te verbeteren. Verder werkt Custom Vision nu op Azure IoT Edge. Hierdoor kunnen devices zoals drones en industriële apparaten snel in actie komen zonder dat cloudconnectiviteit nodig is.
    
Microsoft gaat samenwerken met Qualcomm Technologies om een vision AI development-kit te ontwikkelen waar Azure IoT Edge op draait, speciaal voor developers die op camera gebaseerde IoT-oplossingen willen ontwikkelen. Nieuwe Microsoft Teams API’s in de Microsoft Graph en ondersteuning voor organisatie-specifieke applicaties in Teams geven developers de mogelijkheid om op maat gemaakte, intelligente ervaringen te creëren voor de unieke behoeftes van een bedrijf. Ondersteuning voor Power BI-visualisaties in Excel maakt het mogelijk voor developers om zelfgemaakte visuals in Power BI uit te breiden naar Excel. Tenslotte presenteert Microsoft een aantal updates voor Microsoft 365, waaronder de Microsoft Launcher-app op Android en Sets. Daarnaast wordt Adaptive Cards nu ook ondersteund in Microsoft 365.

Meer informatie: Microsoft Build

Partners