11-05-2018

Red Hat en Microsoft ontwikkelen gezamenlijk beheerde OpenShift-oplossing

Deel dit bericht

Red Hat en Microsoft hebben hun samenwerking uitgebreid zodat ontwikkelaars container-gebaseerde applicaties op Microsoft Azure en on-premise kunnen laten draaien. Daarnaast introduceren beide bedrijven gezamenlijk beheerde OpenShift-oplossingen in de publieke cloud. Hierbij wordt de kracht van Red Hat OpenShift, het zakelijke Kubernetes-platform, gecombineerd met Azure, de publieke cloud van Microsoft.

Organisaties die container-applicaties en Kubernetes kiezen voor hun digitale transformatie en om klant-, concurrentie- en marktvraagstukken aan te pakken, hebben oplossingen nodig om deze applicaties eenvoudig te orkestreren en te beheren – zowel in de publieke cloud als on-premises. Red Hat OpenShift op Azure wordt gezamenlijk ontworpen om de complexiteit van containerbeheer voor klanten te verminderen. Red Hat en Microsoft zullen de oplossing samen voor klanten beheren en ondersteuning leveren.

Red Hat OpenShift op Azure biedt enterprise ontwikkelaars verder de volgende voordelen:
• Flexibiliteit: verplaats applicaties tussen on-premises omgevingen en Azure door gebruik te maken van OpenShift, dat een consistent containerplatform voor de hybride cloud biedt.
• Snelheid: verbind sneller en met verbeterde beveiliging tussen Azure en on-premises OpenShift-clusters met hybrid networking.
• Productiviteit: ontwikkelaars zijn nog productiever door toegang tot Azure-diensten, zoals Azure Cosmos DB, Azure Machine Learning, en Azure SQL DB.

Wanneer klanten voor Red Hat OpenShift op Azure kiezen, ontvangen ze een managed service die wordt ondersteund door de operations- en ondersteuningsdiensten van beide bedrijven. Ondersteuning betreft container-applicaties, besturingssystemen, infrastructuur en de orchestrator. Verder zullen de verkooporganisaties van Red Hat en Microsoft samenwerken om de uitgebreide technologieplatformen van de bedrijven naar klanten te brengen, waarmee ze meer cloud-native applicaties kunnen bouwen en bestaande applicaties kunnen moderniseren.
Klanten kunnen hun applicaties gemakkelijker verplaatsen tussen lokale infrastructuren en Microsoft Azure als ze gebruik maken van een consistent containerplatform in OpenShift voor beide omgevingen in de hybride cloud.

De uitgebreide samenwerking tussen Microsoft en Red Hat omvat verder:
• Ondersteuning voor hybride cloud met Red Hat OpenShift Container Platform on-premises en op Microsoft Azure Stack. Dit biedt een consistent on- en off-premise fundament voor het ontwikkelen, inzetten en beheren van cloud-native applicaties op de Microsoft-infrastructuur. Dit biedt klanten de mogelijkheid om de kracht van de Azure publieke cloud te combineren met de flexibiliteit en controle van OpenShift on-premise op Azure Stack.
• Multi-architectuurcontainerbeheer voor zowel containers op Windows Server- als Red Hat Enterprise Linux. Red Hat OpenShift op Microsoft Azure ondersteunt consequent Windows-containers naast Red Hat Enterprise Linux-containers, en biedt een uniform orkestratieplatform dat zich uitstrekt over de enterprise-platformen van toonaangevende leveranciers.
• Meer manieren om gegevens te gebruiken door de uitgebreide integratie van Microsoft SQL Server met het Red Hat OpenShift-landschap. Dit omvat binnenkort SQL Server als een door Red Hat gecertificeerde container voor implementatie op Red Hat OpenShift op Azure en Red Hat OpenShift Container Platform via de hybride cloud, inclusief Azure Stack.
• Meer manieren voor ontwikkelaars om Microsoft-tools met Red Hat te gebruiken aangezien een abonnement op Visual Studio Enterprise en Visual Studio Professional garant staat voor een Red Hat Enterprise Linux-tegoed. Ontwikkelaars kunnen nu het eerst op dit enkel en ondersteunde platform werken met .NET, Java of populaire open source frameworks.

Beschikbaarheid
Red Hat OpenShift op Azure komt naar verwachting in een van de komende maanden als preview beschikbaar. Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat Enterprise Linux op Azure en Azure Stack zijn reeds beschikbaar.

Partners