17-05-2018

Centric verzorgt voor gemeenten koppeling vergunningaanvragen via DROP

Deel dit bericht

De gemeenten en Woerden en Leeuwarden plaatsen aangevraagde vergunningen en de besluiten daarop voortaan online. Centric heeft haar vergunningenapplicatie daarvoor aangesloten op Decentrale Regelgeving en Officiële Publicaties (DROP).
       
Elektronische publicaties die worden verspreid via de Decentrale Regelgeving en Officiële Publicaties (DROP) voldoen aan alle technische en juridische eisen. Ze verschijnen na publicatie op officielebekendmakingen.nl, onderdeel van overheid.nl.
Voordeel is dat het bekendmaken van al die besluiten rondom vergunningverlening de gemeenten geen inspanning meer kost: de software van Centric zorgt voor automatische publicatie. De koppeling van de vergunningensoftware met de DROP betekent dat Woerden en Leeuwarden de verplichte elektronische publicaties helemaal op orde hebben.

Van huis-aan-huis-krant naar online
Vroeger maakten gemeenten hun besluiten bekend in huis-aan-huis-krantjes. Han Knols, beleidsmedewerker bij de gemeente Woerden: “Dat is een prachtige historie en traditie, maar in deze tijd geeft het een verouderde indruk. Het wordt tijd om gebruik te maken van nieuwe ICT-hulpmiddelen.”
In de afgelopen periode hebben Centric, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de gemeenten Woerden en Leeuwarden daarom een geautomatiseerde aansluiting tot stand gebracht tussen de gemeentelijke systemen en die van het ministerie.

Burgers kunnen zich abonneren op bekendmakingen
Via de mailservice van officielebekendmakingen.nl kunnen inwoners van Nederland zich automatisch op de hoogte laten houden van formele bekendmakingen. Daarbij bestaat de mogelijkheid notificaties te filteren op interessegebied, zoals besluiten op aangevraagde vergunningen of uitsluitend nieuwe bestemmingsplannen.


Company:

Centric

Partners