23-05-2018

Dell Boomi biedt IoT-integratie en hogere productiviteit voor developers

Deel dit bericht

Dell Boomi heeft een nieuwe release van het Boomi-platform aangekondigd. De release betekent onder meer verbeterde ondersteuning van IoT-oplossingen voor zakelijke toepassingen. Daarnaast zijn er nieuwe functies toegevoegd voor de ontwikkeling van low code workflow-applicaties en voert de release verbeteringen door die de productiviteit van Boomi-developers verder verhogen.

De integratie van data uit verschillende ‘things’ in een IoT-netwerk wordt steeds belangrijker om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Boomi maakt de integratie mogelijk van data uit apparaten met de applicaties van de klant, zowel op locatie als in de cloud. Met deze release worden diverse nieuwe functies beschikbaar gesteld:

Ondersteuning van Edge devices – IoT-integratiepatronen vereisen een naadloze integratie van apparaatgegevens, applicatiedata en medewerkers. Boomi Atom is een schaalbare, flexibele, lichtgewicht run-time engine die het mogelijk maakt je integraties op verschillende manieren uit te rollen: in de Boomi Atom Cloud, in een public of private cloud, of op locatie. Met Boomi Atom kunnen klanten altijd en overal integraties uitvoeren en webdiensten hosten en beheren; op locatie, in de cloud of op edge devices.
IoT-protocolondersteuning – Boomi biedt de best mogelijke verbinding met applicaties in de cloud en op locatie, maar ook met bronnen van apparaatgegevens via diverse IoT-connectiviteitsprotocollen, waaronder open standaarden als AMQP, MQTT en REST.
Workflow-automatisering voor IoT – Waardevolle bedrijfsresultaten zijn het gevolg van een optimale combinatie van applicaties, gebruikers en data. Boomi Flow stelt organisaties in staat bedrijfsprocessen te creëren die waar nodig reageren op waarschuwingen of triggers, zodat een medewerker kan worden ingeschakeld voor verdere vervolgstappen.
Boomi Environment Management – IoT deployments draaien vaak om vele duizenden devices verspreid over een groot gebied, waardoor meerdere edge gateways veelvoorkomende applicatie-integratiefuncties moeten uitvoeren. Met Boomi Environment Management kunnen klanten een applicatie-integratieproces in één keer ontwerpen, updaten of verwijderen. Veranderingen worden automatisch doorgevoerd in alle Boomi Atoms en de bijbehorende gateways in hetzelfde gebied. IoT-integratieprocessen kunnen in verschillende omgevingen worden ontwikkeld, getest en uitgevoerd en geven daarbij ten bate van audits volledig inzicht in wat door wie werd geïmplementeerd.

De Boomi-technologie ligt onder meer aan de basis van het Nederlandse IoT-platform voor de gezondheidszorg van start-up digitalAngel. Dit pilotproject richt zich op slimme matrassen, waarbij gegevens van matrassensoren in realtime worden gedeeld met verpleegkundigen, zorgverleners en zorgpersoneel, zodat patiënten permanent bewaakt kunnen worden.

Verhoogde productiviteit
Boomi versnelt de productiviteit van ontwikkelaars op het platform met een configuration-based, low-code benadering van development. Nieuwe functies om de productiviteit van ontwikkelaars in deze release te verhogen zijn onder meer: Packaged Deployment; Authenticatie broker; Ondersteuning van Swagger 2.0 en WSDL; Levendige user community.

Partners