24-05-2018

Progress onthult innovatieve projecten van Progress Labs

Deel dit bericht

Progress heeft drie projecten onthuld die momenteel worden ontwikkeld binnen Progress Labs. Progress Labs, dat in 2017 van start ging, is een interne technologie-incubator waarin teams innovatieve ideeën creëren, testen en in de praktijk brengen. Het doel hiervan is om de beste ideeën van Progress medewerkers te identificeren, te ontwikkelen en op de markt te brengen als nieuwe technologieën die klanten in staat stellen hun eigen bedrijf te innoveren.

“De technologische ontwikkelingen gaan sneller dan ooit tevoren en organisaties moeten innoveren om te overleven”, aldus Dmitri Techrevik, Chief Technology Officer bij Progress. “In de huidige golf van hypes met betrekking tot opkomende technologieën hebben we ervoor gekozen om drie specifieke gebieden te verkennen – blockchain, AR/VR en micro-apps - die de komende drie tot vijf jaar een grote impact zullen hebben op de manier van werken in bedrijven. Progress Labs is toegewijd aan het evalueren en leveren van deze technologieën en het op de markt brengen van oplossingen waarvan onze klanten zullen profiteren.”

Blockchain-technologie
Blockchain en gedistribueerde grootboektechnologieën zorgen voor een revolutie in de manier waarop organisaties informatie uitwisselen. Het zorgt ervoor dat gegevens betrouwbaar blijven en veilig worden gedistribueerd. Volgens Gartner: “In 2025 zal de door blockchain toegevoegde bedrijfswaarde gestegen zijn tot iets meer dan 176 miljard dollar en daarna tot meer dan 3,1 biljoen dollar in 2030.”
De teams van Progress Labs creëren nieuwe middelen om organisaties te helpen eenvoudig de volgende generatie op blockchain gebaseerde apps te ontwikkelen. Het Progress blockchain-platform zal het eenvoudig maken om een blockchain-netwerk op te zetten dat diverse soorten processen en informatiesystemen samenbrengt in een veilig, goedgekeurd en gedistribueerd grootboek waarop alle netwerkdeelnemers vertrouwen. Ontwikkelaars kunnen hierdoor snel nieuwe oplossingen leveren voor zelfs de meest uitdagende samenwerkingsscenario’s, waarbij betrouwbaarheid in het ontwerp van het netwerk is ingebouwd.

Augmented en virtual reality
In zijn Tech Vision 2018-enquête merkt Accenture op dat 'De indrukwekkende ervaringen op basis van VR en AR zullen ons in de digitale toekomst veel verder brengen doordat de afstand volledig verdwijnt en onze definitie van realiteit verder wordt uitgebreid.'

Progress Labs wil oplossingen ontwikkelen op basis van augmented en virtual reality die medewerkers op een natuurlijke manier verbinden met virtuele informatie, sensordata en fysieke apparatuur. Hierdoor worden de fysieke en virtuele wereld gecombineerd. Doel hiervan is het leveren van augmented ervaringen die zich aanpassen aan de omgeving en het takenpakket van de werknemer om de productiviteit te verhogen. Dit gebeurt via een head-mounted displays (zoals een VR-brillen) en desktops.

Micro-apps
Hoewel de meeste organisaties zich realiseren dat mobiliteit de productiviteit van werknemers en de betrokkenheid van klanten verhoogt, hebben IT-managers nog steeds moeite om innovaties zoals microdiensten en cloud-native architecturen te benutten voor het integreren van bedrijfssystemen, het automatiseren van workflows en het leveren van boeiende gebruikerservaringen. De behoefte aan onderhoud, beveiliging en compliance remt nieuwe IT-initiatieven nog verder. Micromomenten, of micro-apps, zijn een nieuw paradigma in de applicatiearchitectuur en gebruikerservaringen dat de belofte van mobiliteit waarmaakt met nieuwe flexibiliteitsniveaus om de gebruikersproductiviteit te verhogen en de activiteiten te optimaliseren. Zonder afbreuk te doen aan de beveiliging of een stijging van de kosten.

Het micro-app platform dat in ontwikkeling is binnen Progress Labs zal een set ontwikkelings- en administratie tools aanbieden die het gemakkelijk maken om de productiviteit van werknemers te verbeteren. Dit wordt bereikt door het leveren van zakelijke workflows via een set van microdiensten en micro-apps die direct beschikbaar zijn voor gebruikers, zonder de noodzaak om te installeren en te authentiseren met meerdere mobiele apps en web portals.

Elk jaar nemen nieuwe teams deel aan Progress Labs, terwijl andere het programma verlaten. Over het algemeen besteden teams één tot maximaal twee jaar aan het testen van hun ideeën door een reeks experimenten uit te voeren die zorgvuldig zijn ontworpen om de economische- en klantwaarde te bewijzen. Succesvolle projecten maken na hun ontwikkeling in Labs deel uit van het productportfolio van Progress. Het Progress Labs pilot programma van 2017 resulteerde in de release van Progress NativeChat, het kunstmatige intelligentie gedreven platform voor het creëren en implementeren van chatbots.

Partners