28-05-2018

Red Hat introduceert OpenStack Platform 13

Deel dit bericht

Red Hat introduceert Red Hat OpenStack Platform 13, de nieuwste versie van haar schaalbare en agile cloud Infrastructure-as-a-Service oplossing. Red Hat OpenStack Platform 13 is gebaseerd op de OpenStack Queens-versie en biedt een krachtige basis voor bedrijven die de hybride cloud voor hun digitale transformatie-strategie gebruiken. Verder helpt het om de groeipijnen die vaak gepaard gaan met de adoptie van nieuwe technologie te minimaliseren door de nieuwe Fast Forward-upgradefunctie. Het platform verbetert daarnaast de integratie tussen opkomende technologiestacks.

Met Red Hat OpenStack Platform 13 kunnen gebruikers een on-premises cloudarchitectuur bouwen die voorziet in resource-elasticiteit, schaalbaarheid en betere efficiëntie. Daarnaast biedt het een betere integratie met het uitgebreide portfolio met Red Hat’s hybride cloudtechnologieën. Dit omvat:
- Red Hat CloudForms om de dagelijkse beheertaken voor een hybride cloudinfrastructuur te vergemakkelijken.
- Red Hat Ceph Storage voor schaalbare, geïntegreerde storage.
- Red Hat OpenShift Container Platform helpt Red Hat OpenStack Platform 13 te fungeren als een uitbreidbaar platform voor cloud-native workloads, en biedt een enkele architectuur die de kracht van Linux-containers op Kubernetes-orkestratie naar een schaalbare OpenStack-infrastructuur brengt.

Fast Forward-upgrades
Om het upgradeproces tussen long-life releases te vereenvoudigen komt Red Hat met Fast Forward-upgrades. Met deze functie in Red Hat OpenStack 13 kunnen IT-teams consequent de nieuwste OpenStack-innovaties bieden en operationele risico’s tot een minimum beperken. De Fast Forward-upgrades, geleverd via Red Hat OpenStack Platform director, biedt klanten de optie om een sneller upgradepad te blijven volgen en elke zes maanden nieuwe functies van de upstream-community te ontvangen of om voor langere tijd een ondersteunde release te blijven gebruiken. Klanten die momenteel Red Hat OpenStack Platform 10 gebruiken kunnen nu opwaarderen naar Red Hat OpenStack Platform 13 met minder reboots en zonder noodzaak voor aanvullende hardware.

Zakelijke innovatie
Red Hat OpenStack Platform 13 biedt een cloudplatform dat innovatie en agility koppelt aan de vraag van bedrijven naar stabiliteit, beschikbaarheid en meer veiligheid. Met het platform kunnen bedrijven sneller en betrouwbaarder innovaties leveren door middel van:
- Containerisatie van OpenStack-diensten: Red Hat OpenStack Platform 12 introduceerde de containerisatie van OpenStack-diensten, wat hielp om de flexibiliteit voor upgrades, rollback, en servicebeheer verbeteren, en tegelijk de complexiteit van cloudbeheer voor operators te verminderen. Red Hat OpenStack Platform 13 bouwt voort op deze mogelijkheid door alle OpenStack-diensten voor het eerst te containeriseren, inclusief networking en storage.
- Verbeterde OpenStack-beveiligingsmogelijkheden: door de integratie van beveiligingsgerelateerde projecten, zoals OpenStack Barbican biedt Red Hat OpenStack Platform 13 tenant-level lifecycle-management van geheimen, zoals wachtwoorden, beveiligingscertificaten en sleutels. Met de introductie van Barbican zijn vele versleutelingsgerelateerde gebruikerscases beschikbaar, zoals Cinder-gecodeerde volume-ondersteuning, Glance image-signing en Swift-objectversleuteling. Red Hat OpenStack Platform 13 biedt ook verhoogde TLS-dekking voor interne communicatiestromen voor diensten als VNC, OpenDaylight en Redis. Met de introductie van deze functie kunnen klanten beter voldoen aan beveiligingsnormen zoals FedRAMP, SecNumCloud en vele andere branchespecifieke risk management frameworks.

Robuust ecosysteem
Red Hat OpenStack Platform wordt ondersteund door een robuust ecosysteem van meer dan 400 gecertificeerde partners, waaronder Dell EMC, Intel, Lenovo, NetApp en Rackspace, en kent brede ondersteuning in de telecomindustrie, met Cisco, Ericsson, Huawei, NEC en Nokia, en anderen ondersteunen de technologie als het voorkeursplatform voor Network Functions Virtualization (NFV). Red Hat OpenStack Platform 13 biedt innovaties die aanbieders van communicatiediensten nodig hebben om kritieke applicaties en diensten voor eindgebruikers te ontwikkelen, inzetten en draaien, waaronder:
- Integratie en volledige ondersteuning voor OpenDaylight, een modulair opensourceplatform voor het aanpassen en automatiseren van een software-defined netwerk via de Red Hat OpenStack Platform director. Deze integratie is ontworpen om klanten aan een flexibel aanpasbare netwerkoplossing te helpen op basis van open software.
- Real-time KVM compute-rol, aangedreven door de Red Hat Enterprise Linux Real Time Kernel voor omgevingen waar ultra-low latency een vereiste is.

Red Hat OpenStack Platform 13 is naar verwachting in juni beschikbaar.

Tags:

Openstack, Cloud, IaaS

Company:

Red Hat

Partners