17-06-2018

SQS biedt ervaren testconsultants technische opleiding in Zuid-Afrika

Deel dit bericht

SQS Nederland – specialist op het gebied van softwarekwaliteit – introduceert een nieuwe technische opleiding in Zuid-Afrika voor ervaren testconsultants. In vier weken tijd worden de SQS-medewerkers gecertificeerd in ISTQB en ICAgile. Daarnaast krijgen ze uitgebreide training in Java, Linux, Docker, GIT, Selenium, SOAP-UI en XML en werken ze aan projecten waarin ze deze technologieën toepassen. De opleiding is bedoeld voor zowel zittende medewerkers met enige jaren werkervaring als ervaren professionals die nieuw in dienst komen bij SQS.

Bij de nieuwe opleiding gaat het niet alleen om inhoudelijke kennis. Teambuilding, plezier en ontwikkeling van soft skills zijn net zo belangrijk. Standaard binnen de programma’s zijn het bijwonen van een typisch Zuid-Afrikaanse barbecue (braai), het bezoeken van rugbywedstrijden en de mogelijkheid om de big five te spotten op safari. Het programma van vier weken is volledig verzorgd, wat inhoudt dat SQS de reis en het verblijf voor zijn rekening neemt. De opleiding is een pilot; vooralsnog biedt SQS deze alleen in Nederland aan zijn medewerkers aan.

Remco Kruithoed, director learning & development van de SQS-academy: “Het is belangrijk dat consultants die met functionele tests bezig zijn, meer technische kennis opdoen. Het vak van testprofessional wordt namelijk steeds technischer. In de vier weken in Zuid-Afrika certificeren we de consultants dan ook voor alle belangrijke tools waar de markt vandaag de dag om vraagt. We merken dat onze professionals enthousiast zijn hierover. Veel organisaties bieden traineeships voor starters, maar ik denk dat we vooroplopen met dit traject voor ervaren mensen. De ervaring leert dat onze mensen terugkomen met bakken vol inspiratie en mooie verhalen.”

Vijftien jaar

SQS heeft al vijftien jaar een traineeship voor young professionals in Zuid-Afrika. Dit programma biedt starters met een hbo-opleiding of wo-studie een vliegende start in Software Quality. Drie weken lang volgen ze een leuk en intensief programma samen met collega-young-professionals uit de verschillende landen waarin SQS actief is. Doel is ze voor te bereiden op het werk als consultant op het gebied van Quality Assurance (QA).

Company:

SQS

Partners