26-06-2018

Atos lanceert eerste op satellietdata gebaseerde aardobservatieplatform

Deel dit bericht

Het nieuwe Aardobservatie Web Services Platform Mundi van Atos is live. Dit allereerste op satellietdata gebaseerde platform is nu operationeel en in gebruik bij verschillende klanten.

Mundi is één van de vijf platforms van DIAS (Copernicus Data & Information Access Services), die door de Europese Commissie zijn geïntroduceerd bij EU-instituties - het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Europese Raad - het European Space Agency (ESA) en vertegenwoordigers van EU-lidstaten, ruimteagentschappen en industriële partijen. De lancering vindt plaats tijdens ‘Baveno+20 - From GMES to Copernicus and Beyond’ in Baveno, Italië ter gelegenheid van het 20-jarige jubileum van het Copernicus-programma, ’s werelds grootste aarde-observatieprogramma.

Real-time geografische satellietdata
Mundi biedt verschillende partijen - van grote industriële spelers en nationale ruimteagentschappen tot MKB-bedrijven en startups - ongelimiteerde, vrije en volledige toegang tot real-time geografische satellietdata van Copernicus. Dit stelt hen in staat om deze data met hun eigen gegevens en tools te combineren en nieuwe innovatieve producten en services te ontwikkelen die real time informatie van satellieten met elkaar integreren. Het biedt ook toegang tot geavanceerde processing-tools en een robuuste infrastructuur, waardoor bedrijven beschikken over een eenduidig op de cloud gebaseerd platform om deze nieuwe diensten sneller in de markt te zetten.

Nieuwe diensten ontwikkelen
Het platform kan in uiteenlopende sectoren en markten worden ingezet, zoals in de maakindustrie, de verzekeringsmarkt, nutsbedrijven, de agrarische sector, bosbouw, stedelijke dienstverlening en de noodhulpverlening. Dit maakt het mogelijk voor bedrijven om nieuwe diensten te ontwikkelen die een aantoonbare toegevoegde waarde voor de samenleving hebben. Dit kan variëren van diensten die tot een betere en snellere besluitvorming leiden, het doen van accurate voorspellingen faciliteren, tot services die een beter begrip van het functioneren van de planeet en ecosystemen mogelijk maken.

Meer informatie over het platform.

Company:

Atos

Partners