29-06-2018

Ontwikkelaars ontvangen 1 miljoen euro voor integratie eigen software en Teamleader

Deel dit bericht

Teamleader stelt aan softwareontwikkelaars een investeringsbudget beschikbaar van 1 miljoen euro. Teamleader is een SaaS-oplossing voor sales, projectmanagement, urenregistratie en facturatie.

Het budget van 1 miljoen euro mogen zij gezamenlijk gebruiken om integraties te ontwikkelen tussen hun eigen software en die van Teamleader. Op die manier krijgt niet alleen de SaaS-applicatie van Teamleader een boost, maar helpt het tegelijkertijd ook de circa tienduizend gebruikers van Teamleader dankzij de extra mogelijkheden die de extra integraties zullen opleveren. Interesse in het investeringsbudget? Softwareontwikkelaars kunnen zich aanmelden om hun eigen software te koppelen aan die van Teamleader.

Efficiënter en beter
Door zoveel mogelijk cloudapplicaties te integreren, wil Teamleader haar ecosysteem Marketplace verder uitbouwen. Veel mkb’s gebruiken Teamleader in combinatie met bekende applicaties als Dropbox, Mailchimp, Gmail, LinkedIn, Office365 en een boekhoudpakket. De integraties die via het fonds worden gebouwd, zullen gratis worden aangeboden aan hen als eindgebruiker. Zo hebben zij dus toegang tot meer software, bijvoorbeeld voor hun boekhouding of time tracking. Op die manier werken zij efficiënter en bereiken ze hun doelstellingen sneller.

Jeroen De Wit, CEO van Teamleader: “Mkb’s gebruiken steeds meer applicaties. De softwaremarkt voor mkb’s is al aan het boomen en zal in 2020 groter zijn dan de softwaremarkt voor grote bedrijven. Applicaties die compatibel zijn met veelgebruikte applicaties, en waarmee gebruikers in één klik aan de slag kunnen, hebben dus een groot concurrentievoordeel in handen. Hoe meer applicaties integreren met Teamleader, hoe beter Marketplace mkb’s kan bedienen en kan fungeren als ecosysteem voor mkb’s in Europa.”

Forse groei
De Belgische scale-up Teamleader is bekend van de gelijknamige SaaS-applicatie voor CRM, sales, projectmanagement en facturatie. De organisatie introduceerde in 2017 Teamleader Marketplace, een ‘app-store’ waar gebruikers alle compatibele software kunnen terugvinden. Sinds de oprichting kent het een forse groei; inmiddels telt het zo’n 170 geïntegreerde applicaties. Gebruikers benutten gemiddeld vijf externe applicaties via Teamleader, en dit cijfer stijgt nog steeds. Teamleader is vooral actief in de Europese markt en wordt gebruikt door bijna tienduizend klanten – met name in het MKB-segment.

Company:

Teamleader

Partners