17-07-2018

XebiaLabs en Quint Wellington Redwood overbruggen DevOps en IT Service Management

Deel dit bericht

XebiaLabs, aanbieder in DevOps- en Continuous Delivery-software voor ondernemingen, heeft een strategisch partnerschap aangekondigd met Quint Wellington Redwood, internationaal advies-, opleidings- en technologiebedrijf dat zich primair richt op de digitalisering, automatisering en besturing van business- en IT-gerelateerde processen en platformen.

De samenwerking resulteert in een krachtige combinatie van technologie en expertise op het gebied van DevOps en IT Service Management. Door de koppeling van platformen als ServiceNow, Micro Focus en XebiaLabs kunnen organisaties hun ontwikkel-, beheer- en supportprocessen verder automatiseren. Hierdoor wordt een brug geslagen tussen de agile en op ITIL gebaseerde werkwijzen.

Alles draait om de gebruiker
De ontwikkeling van applicaties gaat steeds sneller en transformeert naar agile met behulp van open source-platformen en -software. Tegelijkertijd zien we dat ook IT-beheer steeds meer automatiseert en self-service introduceert. De kernvraag is: hoe kunnen we het beste van beide werelden combineren, zodat de gebruiker de snelheid, kwaliteit en beschikbaarheid krijgt waar hij om vraagt? Dit vraagt om een integrale aanpak en DevOps biedt hierbij uitkomst.

Sneller opschalen
Volgens Danny Hemminga, Vice President Channels & Alliances bij XebiaLabs, ontwikkelt softwareontwikkeling zich razendsnel en eisen eindgebruikers steeds meer functionaliteit. ”Operations heeft moeite om bij te blijven en te versnellen. Ze moeten de kloof overbruggen, niet omdat ze dat graag willen, maar omdat ze moeten”, zegt Danny Hemminga, Vice President Channels & Alliances bij XebiaLabs. “Omdat de markt zo snel verandert, moeten bedrijven om hun doelen te bereiken processen en technologie samenbrengen, de snelheid verhogen en de schaal vergroten. We helpen opdrachtgevers bij het versnellen en automatiseren van hun digitale transformatie, migraties naar de cloud en IT Service Management. We zijn blij dat Quint voor XebiaLabs heeft gekozen omdat ze daarmee voor hun opdrachtgevers de kloof tussen Ops en Dev kunnen overbruggen. Ze creëren hiermee extra waarde voor platformen als ServiceNow en Micro Focus”, aldus Hemminga.

Enterprise DevOps en Service Automation
Robin Marchand, CTO van Quint Technology, onderdeel van Quint Wellington Redwood, vult aan: “We vullen de producten van XebiaLabs perfect aan met onze ervaring in het automatiseren en integreren van IT Service Management-processen. Door deze combinatie zijn we in staat om de digitale transformatie van organisaties te ondersteunen. We spelen in op innovatieve businessmodellen en op Enterprise DevOps-oplossingen die we voor organisaties implementeren. Op 25 september organiseren we een klantevent waarbij we volop aandacht besteden aan het technologische partnership tussen XebiaLabs en Quint. Stefan Simenon, Head of Centre of Expertise Software Development & Tooling bij ABN AMRO, zal er zijn usecase over ‘Continuous Delivery en de bijkomende cultuurverschillen’ presenteren.”

Partners