23-07-2018

Qualys introduceert Container Security-app

Deel dit bericht

Qualys introduceert Container Security (CS). Deze nieuwe cloudapp stelt klanten in staat continue beveiliging in te bouwen in alle containers die ze wereldwijd hebben geïmplementeerd en in hun DevOps-processen. De resultaten kunnen ze integreren in één overzicht, zodat ze zien hoe ze ervoor staan met betrekking tot beveiliging en compliance van hun hybride IT over de gehele wereld. Op deze manier maken ze een einde aan silo’s en verlagen ze de eigendomskosten. Qualys is aanbieder op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen.

De nieuwe CS-app is gebouwd op het Qualys Cloud Platform. Deze container-ready security- en compliance-oplossing zorgt voor beter inzicht in containeromgevingen en biedt continu inzicht in de DevOps- en CI-CD-toolchain, en in bestaande, traditionele virtualisatieomgevingen. Qualys CS houdt de inhoud van containers bij en volgt ook realtime veranderingen, en dat voor alle containers die zijn geïmplementeerd in on-premise en elastische cloudomgevingen. Daarnaast zijn nu ook detectie van kwetsbaarheden en checks van policy-compliance mogelijk in image registries, containers en hosts.

Door Qualys CS te integreren met hun DevOps-toolchain, kunnen organisaties risico’s in een vroeg stadium identificeren en herstellen, en deze risico’s gecreëerd door open-ontwikkelingsmethoden en de wildgroei die daarbij komt kijken, verminderen. Securityteams hebben de mogelijkheid deel te nemen aan het DevOps-proces om kwetsbaarheden die het systeem binnenkomen, tegen te houden. Ontwikkelaars krijgen op hun beurt bruikbare data om kwetsbaarheden te herstellen. De zeer nauwkeurige scanningsmogelijkheden van kwetsbaarheden die Qualys biedt, beperken ook de moeite die het kost om false positives op te lossen, en stellen securityteams in staat te focussen op het identificeren en herstellen van daadwerkelijke risico’s.

Qualys Container Security biedt klanten:
· Inzicht in containerprojecten.
· Security voor de volledige DevOps-pijplijn.
· Threat identification, impact assessment en remediation prioritization.
· Container runtime-bescherming.

Meer informatie: Qualys

Partners