30-07-2018

UiPath aan top in Robotic Process Automation-markt

Deel dit bericht

UiPath, softwarebedrijf in Enterprise Robotic Process Automation (RPA), heeft bekendgemaakt dat het in de eerste helft van 2018 met 238 procent is gegroeid. Daarnaast heeft de jaarlijkse omzet de 100 miljoen dollar overschreden, een belangrijke financiële grens voor bedrijven die software aanbieden.

Eerder dit jaar haalde het bedrijf 153 miljoen dollar op bij een waardering van meer dan 1,1 miljard dollar. UiPath telt nu meer dan 1500 klanten die gebruikmaken van het RPA-platform. De bloeiende UiPath-community, die momenteel wereldwijd meer dan 200.000 gebruikers omvat, en de UiPath Academy, het online e-learning trainingsprogramma van het bedrijf dat meer dan 100.000 ingeschreven gebruikers heeft, dragen bij aan het succes van de organisatie.

UiPath is wereldwijd geadopteerd in alle geografische gebieden en sectoren. Nieuwe klanten zijn onder andere: ​​American Red Cross, BMW Group, Carlsberg, Dentsu, Inc., Fujifilm, Japan Airlines, Korea Telecom, Landmark Group, LG, Manpower, Mizuho Financial Group, NASA, Pandora, Sompo Japan Nipponkoa Insurance Inc., SMBC Group, US Department of Defense, US Department of Homeland Security en Wärtsila.

Amsterdam
De wereldwijde aanwezigheid van UiPath is in de afgelopen zes maanden meer dan verdubbeld tot 21 kantoren in 14 landen. Sinds januari 2018 heeft UiPath nieuwe vestigingen geopend in Amsterdam, Austin, Dubai, Houston, Madrid, Mumbai, München, Parijs, Seoul, Singapore, Washington D.C. en haar eerste Amerikaanse productontwikkelingscentrum in Bellevue, Washington.

Het bedrijf heeft nu meer dan 1.000 werknemers en is van plan het aantal medewerkers tegen het einde van 2018 met 50 procent te verhogen. Bij de afsluiting van het eerste half jaar werd UiPath benoemd tot leider in The Forrester Wave™: Robotic Process Automation, Q2 2018 door het behalen van de hoogste score in de categorie ‘Current Offering’, de categorie ‘Market Presence’ en een van de hoogste scores in de categorie ‘Strategy’.

Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf UiPath 2018 Firefly, onderstrepend dat RPA de beste route is naar AI. UiPath 2018.2, de meest recente release, biedt de meest veelzijdige benadering van AI in bedrijfsautomatisering met uitbreidbare productfeatures. Hierdoor zijn eenvoudige integraties mogelijk met het AI-aanbod ontwikkeld door startups, universiteiten en technologieleiders.

“Wij zijn erg enthousiast over de lancering van UiPath in Nederland. In zes maanden tijd hebben we RPA al tot leven zien komen in de organisaties van onze klanten”, zegt Maurits Houck, Country Manager van UiPath in Nederland. “We zijn ervan overtuigd dat RPA bedrijven kan helpen groeien door de tevredenheid van hun werknemers te verbeteren en de kwaliteit van customer service en de productiviteit te verhogen. En dit is slechts het begin.”

Partners