07-08-2018

Belastingdienst geeft kijkje achter de schermen tijdens ICT Summercourse

Deel dit bericht

De vierdaagse ICT Summercourse van de Belastingdienst is in volle gang. 22 enthousiaste ICT'ers volgen deze week trainingen, lezingen en challenges uiteenlopend van programmeren met COBOL tot het gebruik van artificial intelligence. Met de Summercourse laat de Belastingdienst studenten en starters kennismaken met de variëteit aan ICT-uitdagingen binnen de organisatie.

De Summercourse bestaat uit een blok van twee dagen gevolgd door drie losse lesdagen. Op maandag 6 en dinsdag 7 augustus staat de programmeertaal COBOL centraal. Deelnemers gaan aan de slag met procedureel programmeren en gaan op zoek naar zwakheden van de huidige programmeertaal. Dinsdag 7 augustus worden deelnemers uitgedaagd zelf een AI-applicatie te bouwen onder begeleiding van Java-experts. Woensdag 8 augustus ligt de focus op het opzetten van het ideale toeslagensysteem. Deelnemers bouwen hun eigen toeslagensysteem waarbij belastingdienstmedewerkers aandachtspunten en consequenties van keuzes toelichten. Donderdag wordt de course afgesloten met klantvragen. Want hoe los je een technische vraag in een dag op met een agile of scrum methodiek?

Met de kosteloze Summercourses maken de 22 deelnemers op een inspirerende manier kennis met de carrièremogelijkheden bij de Belastingdienst. Aan de juli-editie namen 23 personen deel.
 
Belastingdienst WerkWeek
Donderdagavond 6 september opent de Belastingdienst de deuren voor alle ICT'ers. Maarten Jonker, Kwartiermaker/beoogd directeur concerndirectie IV- en Databeheersing bij Financiën, vertelt over de grote ICT-verantwoordelijkheden en -uitdagingen binnen de Belastingdienst. Ook zijn er break-out sessies over mobile security, informatiebeveiliging, security-architectuur en de opsporingsmogelijkheden van de FIOD.
Inschrijven kan via www.werken.belastingdienst.nl/werkweek.
 
Beide activiteiten maken onderdeel uit van de continue werving van ICT'ers. Met deze activiteiten biedt de Belastingdienst potentiële medewerkers de gelegenheid op een laagdrempelige manier kennis te maken met de Belastingdienst en huidige medewerkers te spreken voor zij de keuze maken te solliciteren.
Partners