08-08-2018

Centric en 2B4QA starten traineeship IT Quality Consultant

Deel dit bericht

Centric start met het traineeship IT Quality Consultant en gaat hiervoor een samenwerking aan met 2B4QA, een jong en creatief ICT-bedrijf gericht op kwaliteitszorg. De partijen tekenden hiervoor op 30 juli een overeenkomst. Deze bundeling van krachten leidt tot een praktijkgericht opleidingstraject, waarbinnen deelnemers in een jaar worden opgeleid tot allround testspecialist.

Het traineeship start met een periode van vier weken (intensieve) training en certificering op het gebied van softwaretesten (TMap en ISTQB), Agile/Scrum (PSM-I) én testautomatisering. Daarna brengen de deelnemers de theorie in de praktijk door projecten uit te voeren bij   Centric en haar opdrachtgevers. Na dit werkervaringstraject volgen nog twee terugkomweken, waarin de trainees bij elkaar komen om hun ervaringen en kennis te delen en de laatste certificeringen te halen. Hebben de trainees het traineeship met succes doorlopen, dan kunnen ze rekenen op een baangarantie bij Centric.

Complete testers
Centric en 2B4QA richten zich met het traineeship op hbo’ers met goed ontwikkelde analytische vaardigheden die graag een brugfunctie vervullen tussen de business en IT. Jeroen Wegman bij Centric: “We zoeken mensen die kwaliteit belangrijk vinden en die kritisch durven zijn. Nu testautomatisering en multidisciplinaire rollen standaard zijn, vinden we het belangrijk om ons naast coding skills te focussen op communicatieve vaardigheden. Op die manier leiden we mensen op tot moderne en zeer complete testprofessionals.  Specialisten die kennis hebben van de nieuwste technieken en methodieken en in staat zijn het belang van kwaliteit over te brengen op stakeholders.”

Company:

Centric

Partners