08-08-2018

Oracle introduceert Autonomous Transaction Processing

Deel dit bericht

Oracle Executive Chairman en CTO Larry Ellison heeft met de beschikbaarheid van de nieuwste Oracle Autonomous Database Cloud Service een belangrijke mijlpaal aangekondigd binnen de strategie van het bedrijf voor wat betreft autonome technologie, genaamd Oracle Autonomous Transaction Processing.

Oracle Autonomous Transaction Processing maakt gebruik van innovatieve machine learning- en automation-mogelijkheden en biedt ongeëvenaarde kostenbesparing, security, beschikbaarheid en productiviteit. De nieuwe, zelfbeherende databaseclouddienst is ontworpen voor ’s werelds meest veeleisende finance-, retail-, productie- en overheidsapplicaties en ondersteunt een complexe combinatie van transactieverwerking, reporting, batch en analytic workloads. Oracle’s Autonomous Database-portfolio biedt organisaties de meest complete oplossing in de markt.

Oorspronkelijk vroeg het creëren van een databasemanagementsysteem om experts die een complexe hard- en softwarestack bouwden en handmatig onderhielden. Oracle Autonomous Database is een zelfbeherende, zelfbeveiligende, zelfreparerende en zeer elastische databaseclouddienst die datamanagement revolutioneert door gebruik te maken van machine learning. De dienst stelt gebruikers in staat nieuwe, autonome databases te creëren en bestaande databases eenvoudig aan te passen, waarmee ze kosten besparen en de time-to-market terugdringen.

Eenvoudiger applicatieontwikkeling
Als aanvulling op de bestaande Oracle Autonomous Data Warehouse-dienst ondersteunt Oracle Autonomous Transaction Processing een complexe combinatie van high-performance transactieverwerking, reporting, batch, IoT en machine learning in één database. Dit zorgt voor eenvoudiger applicatieontwikkeling en -implementatie, en realtime analytics, personalisatie en fraudedetectie binnen live transactionele data. Gebruikers kunnen:
- kosten terugdringen: complete automatisering van database- en infrastructuurprocessen vermindert administratieve kosten tot tachtig procent. De efficiëntie van een zelfoptimaliserende database in combinatie met flexibele pay-per-use-mogelijkheden, verlaagt de operationele kosten tot negentig procent;
- risico’s verminderen: sterk verminderd risico op cyberaanvallen dankzij automatische toepassing van de nieuwste securityupdates, zonder downtime. Bescherming tegen alle geplande en ongeplande downtime – waaronder systeemstoringen, regionale stroomstoringen en menselijke fouten – zorgt voor 99,995 procent beschikbaarheid, of minder dan 2,5 minuut downtime per maand, inclusief onderhoud. Database Vault voorkomt dat beheerders zonder toestemming toegang hebben tot gebruikersdata;
- innovatie versnellen: door databaseonderhoud te elimineren, zijn databasebeheerders in staat meer waarde uit data te halen. Ontwikkelaars worden flexibeler door databases te creëren en te gebruiken, die niet handmatig hoeven te worden afgesteld. Geïntegreerde machine learning-algoritmen resulteren in de ontwikkeling van applicaties die realtime voorspellingen doen, bijvoorbeeld op het gebied van gepersonaliseerd shoppen of fraudedetectie. En doordat bestaande databases eenvoudig zijn te upgraden naar de autonome cloud, kan de IT-afdeling overstappen op een modern, flexibel cloudmodel.

Autonomous Database bouwt voort op Oracle’s tientallen jaren aan ervaring met de ondersteuning van een groot deel van de meest veeleisende applicaties. De technologie biedt dezelfde functies en interfaces als de on-premise Oracle Database en is daardoor eenvoudig te implementeren. Autonomous Database ondersteunt bedrijfskritische workloads, omdat de database is gebaseerd op zeer geavanceerde Oracle Database-technologieën, inclusief de high-performance Exadata-infrastructuur, Real Application Clusters voor transparante scale-out en fault tolerance, Active Data Guard-disaster recovery en Online Data Evolution.

Partners