11-08-2018

Peter Hinssen: nog nooit zo spannend geweest in de wereld van analytics

Deel dit bericht

Op 31 mei organiseerde SAS in Nieuwegein haar evenement SAS Data Science & Analytics Day in het kader van de Dutch Data Science week. Tijdens het evenement inspireerde auteur en consultant Peter Hinssen de bezoekers met zijn presentatie The Day After Tomorrow over de veranderende wereld en de gevolgen daarvan voor organisaties.

Peter Hinssen is een veelgevraagd spreker, auteur, docent en adviseur. Hij is oprichter van het in Gent gevestigde consultancybedrijf Nexxworks, dat bedrijven assisteert bij hun digitale transformatie. Tevens is Peter Hinssen als docent verbonden aan enkele internationale businessopleidingen, waaronder de London Business School, de University of California, Irvine - The Paul Merage School of Business en de Massachusetts Institute of Technology - Sloan School of Management.

Disruptie wordt veel tastbaarder
Als auteur heeft hij zeer invloedrijke boeken op zijn naam staan, zoals The New Normal uit 2011 dat de disruptie als gevolg van de digitale revolutie beschreef en zijn laatste boek The Day After Tomorrow uit 2017.
In The Day After Tomorrow beschrijft Hinssen bedrijven die het gelukt is zich aan veranderingen aan te passen en in hun innovatie voorbij vandaag en zelfs morgen te denken. Met het toepassen van een strategie die verder in de toekomst kijkt kunnen ze hun mentaliteit veranderen en hun bedrijf in een andere richting sturen.

Step up to the plate
BI-Platform sprak naar aanleiding van The Day After Tomorrow met Peter Hinssen over innovatiestrategie, disruptie, blockchain, crypto currency, de opkomst van China, digitale transformatie, de adoptie van technologie en de uitdagingen van cruciale ontwikkelingen als machine learning en artificial intelligence. Zijn conclusie: Data Science, Business Intelligence en analytics zijn ‘boardroom topic’ geworden.

Partners