24-08-2018

Finse DevOps en UX DesignOps specialist Eficode opent Benelux-kantoor in Amsterdam

Deel dit bericht

Het Finse softwarebedrijf Eficode opent eind september een Benelux-kantoor in Amsterdam. Eficode is in 2005 opgericht in Helsinki en is inmiddels met vijf vestigingen en rond de vijfhonderd werknemers actief in Scandinavië en op andere plaatsen in de wereld. Eficode is betrokken bij meer dan 100 DevOps projecten per jaar bij bedrijven in uiteenlopende sectoren en vertrouwt daarbij op meer dan 10 jaar ervaring met DevOps. Dankzij die expertise zijn tastbare voordelen gerealiseerd.

De expertise van Eficode ligt op het vlak van DevOps en UX DesignOps in samenhang met cloud toepassingen, Big Data applicaties en systemen met kunstmatige intelligentie. DevOps (Development and Operations) is het maken van software en gelijktijdig testen in de conceptuele fase, zodat daarna via een iteratief proces aan de hand van functionele prioriteit direct de operationele oplevering plaatsvindt. Kenmerkend voor de DevOps aanpak van Eficode zijn:
- iteratieve design en afstemming van User Digital Experience, vanaf het begin van het project tot en met het in productie nemen van een applicatie;
- ’state-of-the art’ automatisering niet alleen door gebruik van de DevOps basisprincipes, maar ook vanwege het veelvuldig inzetten van andere componenten (digital user experience design & productie UX-opvolging);
- voortdurende versiecontrole, foutherstel en correlatie;
- unit & systeem testing automation;
- OTAP automation die minuten in beslag neemt;
- toepassen van AI binnen DevOps;
- Big Data en AI & Machine Learning voor Advanced analytics.

Gebruikerservaring
In veel organisaties gelden nog steeds de richtlijnen en methodieken voor het ontwikkelen van informatiesystemen vanuit de periode voor de digitale transformatie. Ondanks een toenemende acceptatie van het DevOps concept, komen de voordelen daarvan niet uit de verf vanwege handhaving van de bestaande richtlijnen. Het management van een organisatie zal actief moeten streven naar vernieuwing van beleid voor DevOps en zich tevens moeten inzetten voor vernieuwing en innovatie binnen DevOps met de nadruk op de inzet van UX DesignOps specialisten.
Met UX DesignOps worden applicaties ontworpen op basis van inzicht in de user experience, oftewel de gebruikerservaring ten aanzien van een bepaalde toepassing, zoals kwaliteit vormgeving, mate van interactie en snelheid van respons. Applicatie zijn dan niet alleen sneller te ontwikkelen, maar ook beduidend goedkoper omdat men niet voortdurend terug naar de tekentafel moet. Door vanaf het ontwerp de waarde van een applicatie en gebruikerservaring voorop te stellen en alle voordelen van de digitale transformatie te benutten zijn snel toepassingen te realiseren voor beduidend minder geld die snel rendement opleveren.

Vertica
Naast onder andere Alibaba, Amazone en Atlassian is ook Vertica een belangrijke technologiepartner van Eficode. Vertica is de database ’engine’ voor Big Data, waarmee Eficode talloze projecten op het gebied van business intelligence, kunstmatige intelligentie en massale real time dataverwerking heeft gerealiseerd. In de Benelux is Philips Healthcare gebruiker van Vertica. De database beheert zo’n 60 terabyte aan gestructureerde data, die worden gegenereerd bij het monitoren van de operationele MRI-scanners van het concern.
De Benelux-vestiging van Eficode staat onder leiding van André Sibov, die in diverse technische en commerciële functies zijn sporen heeft verdiend bij o.a. HP Enterprise en Innovaprime.

Partners