03-09-2018

Qualys integreert realtime netwerkanalyse in cloudplatform

Deel dit bericht

Qualys, leverancier van cloudgebaseerde security- en compliance-oplossingen, breidt haar cloudplatform drastisch uit door de introductie van Passive Network Sensor (PNS). Dit is een nieuw lid van de Qualys Sensor Family die analysefuncties direct integreert in het Qualys Cloud Platform. Dankzij die functies creëren klanten compleet inzicht in hun IT-omgeving, terwijl ze de kosten en complexiteit reduceren.
 
Het Qualys Cloud Platform, dat voorziet in actieve scanning, always-on agents en container- en cloudsensors, biedt grote bedrijven direct inzicht in hun hybride-IT-infrastructuren, inclusief alle on-premise middelen, multicloudomgevingen en mobiele werknemers. Het sterk schaalbare platform verwerkt jaarlijks drie miljard device-assessments. De Kafka-clusters van het platform analyseren een triljoen change-events en verwerken dagelijks miljarden messages. Verder worden meer dan 250 miljard security-datapoints in de elastic search clusters geïndexeerd.

Deze ongeëvenaarde realtime dataverwerking met zoekresponses binnen milliseconden van de Qualys Cloud Platform-indexeringsclusters biedt klanten en Managed Security Service Providers (MSSP’s) direct en constant inzicht in hun wereldwijde IT-middelen. Zij hebben daarbij een consistent beeld van hun security- en compliance-situatie op één enkel scherm via dynamische, op maat te maken dashboards.

Internet of Things
Dankzij realtime toegang tot netwerkanalysedata zijn verschillende extra mogelijkheden direct vanuit het Qualys Cloud Platform te leveren op een zeer accurate en geautomatiseerde manier. Het gaat onder andere om IT-asset-discovery en -inventory met tweewegs CMDB-synchronisatie, detectie van geïnfecteerde IT-middelen en Network Access Control (NAC). Met de ingebouwde integratie is het Qualys Cloud Platform ook bij uitstek geschikt om in te spelen op het aantal onbeheerde devices binnen het Internet of Things (IoT) en Operational Technology (OT), en op de bijbehorende grote risico’s. Continu inzicht in deze devices is cruciaal voor IT- en securityteams om bedreigingen effectief te volgen, te beoordelen en af te slaan.
 
Qualys Passive Network Sensor (PNS)
De eerste editie van PNS voorziet in krachtige asset discovery en asset inventory met tracking en continu inzicht in alle IT-middelen die aan het netwerk zijn verbonden. Dat gebeurt realtime en zonder verstoringen. Activiteiten van IT-middelen worden gemonitord en alle afwijkingen gemeld. Dat stelt securityteams in staat om bedreigingen effectiever te beheersen en kwetsbaarheden op te lossen. Doordat teams sneller, zekerder en op grote schaal kunnen reageren, gebeurt dat met meer vertrouwen in de informatie die leidend is voor hun wereldwijde security- en compliance-programma’s.

Partners