10-09-2018

Centric bouwt demo op basis van algoritmes die de kern vormen van blockchaintechnologie

Deel dit bericht

Centric heeft een demo gebouwd op basis van algoritmes die de kern vormen van blockchaintechnologie. Met behulp van deze software kunnen gedistribueerd opererende software nodes gecombineerd met hardware worden verbonden in netwerken en onderling betrouwbaar communiceren. De onderlinge communicatie kan door de software nodes worden gebruikt om gezamenlijk beslissingen te nemen zonder tussenkomst van een derde partij i.c. de mens.

Twee studenten van de University of Applied Science Rotterdam hebben onlangs bij Centric hun afstudeeronderzoek over blockchaintechnologie voltooid. Florian van Herk (Informatica) hield zich bezig met het realiseren van het paxos consensus protocol met behulp van software nodes, terwijl Dirk-Pieter Jens (Business Informatics & Management) onderzoek deed naar beschikbare data die in de gerealiseerde blockchain pilot door de software nodes potentieel kan worden gebruikt. Boven verwachting werken de ontwikkelde software nodes verbonden in het netwerk goed samen. Op basis van de ontwikkelde software nodes is Dirk-Pieter Jens in staat te onderzoeken of een betrouwbaar communicatiesysteem tussen software nodes in de logistiek kan worden gerealiseerd op basis van blockchain technologie.

De combinatie van de ontwikkeling van de software nodes en de analyse van beschikbare data voor gebruik in het netwerk blijkt een goede multidisciplinaire samenwerking te zijn om het denken over het gebruik van consensusmogelijkheden tussen bestaande software nodes te bevorderen. De software wordt momenteel, na het afstuderen van beide studenten, hergebruikt in een promotieonderzoek gericht op betrouwbare uitwisseling en deling van data en informatie tussen gedistribueerde software-entiteiten op basis van het Building Information Modeling. Verder onderzoek wordt uitgevoerd naar toekomstige mogelijkheden voor het uitwisselen en delen van data en informatie tussen gedistribueerde software-entiteiten in overheidsnetwerken. Tenslotte wordt onderzoek gedaan naar toepassing en gebruik van blockchaintechnologie in het kader van cybersecurity.

Company:

Centric

Partners