18-09-2018

Vels Transport stapt over op Plan&Go en LISA-app van Centric

Deel dit bericht

Vels Transport Westendorp B.V maakt sinds januari 2018 gebruik van het transportmanagementsysteem Plan&Go en de LISA-app van Centric. Deze combinatie geeft Vels Transport grip op het volledige transportproces, bespaart tijd en zorgt voor een soepele digitale samenwerking.

Vels Transport kreeg steeds vaker het verzoek vanuit de klant om data digitaal aan te leveren. Ook kostte de handmatige verwerking van gegevens veel tijd. Met Plan&Go beschikt het transportbedrijf over één backofficeapplicatie waarin alle zaken worden vastgelegd, vanaf de order, het tarievenbeheer, de planning tot en met de facturatie. Doordat het bedrijf beter inzicht krijgt in de prestaties, kan het sturen op succes. Voor de communicatie met de chauffeurs en de charters is gekozen voor de geïntegreerde LISA-oplossing, die ervoor zorgt dat alle processen volledig digitaal verlopen. Bijkomend voordeel is dat alle informatie realtime beschikbaar is, voor de eigen planning én voor de klant.

Vels Transport en LISA  
De overgang van handmatige verwerking van gegevens op papier naar een geautomatiseerd systeem was voor Vels Transport een grote omschakeling, maar zeker de moeite waard. Zo zorgt de gebruiksvriendelijkheid van LISA ervoor dat de chauffeur onderweg alle gegevens eenvoudig en snel kan invoeren. Doordat alle informatie direct verwerkt wordt, heeft het bedrijf meer overzicht, is in staat om veel sneller te reageren op uitzonderingen en kan de capaciteit optimaal benutten. Ook aan de kant van de administratie is er een aanzienlijke lastenverlichting. Waar voorheen chauffeurs moesten worden gebeld voor missende weegbonnen of andere documenten is alle informatie direct aanwezig.

Flexibiliteit
In de zoektocht naar een nieuwe boordcomputer was flexibiliteit voor Vels Transport een belangrijke eis. Tom Vels, Directeur Vels Transport: “Wij vervangen vrachtwagens steeds vaker en sneller, waarbij de investering van een ingebouwde boordcomputer deels verloren gaat. Dat de LISA-app op elke mobiel werkt en dus niet hoeft te worden ingebouwd, was dan ook een belangrijke reden om voor LISA te kiezen. We gebruiken LISA nu ongeveer zes maanden en kijken al uit naar wat de doorontwikkeling van de app nog meer gaat bieden, zoals de integratie met CAN-bus. Ook over de samenwerking met Centric zijn we tevreden. Centric is een betrouwbare en toekomstbestendige partner die goed thuis is in de transportwereld.”

Tags:

ICT, Development

Company:

Centric

Partners