18-09-2018

Dataiku Release 5 biedt Enterprise AI

Deel dit bericht

Dataiku heeft Dataiku 5 gelanceerd. Deze belangrijke upgrade biedt datateams de kracht om op grote schaal enterprise AI-oplossingen te bouwen en te implementeren. De nieuwste versie van Dataiku omvat niet alleen volledige containervoorzieningen met Docker en Kubernetes, maar ook deep-learning voor ondersteunde bibliotheken, verbetert AutoML en introduceert uitgebreide documentatie waarmee globale, gedistribueerde gegevensteams efficiënter krachtige applicaties kunnen bouwen.

"In Dataiku 5 ontsluiten we de mogelijkheid voor wereldwijde teams om nog krachtiger AI aangedreven services te bouwen", zegt CEO Florian Douetteau van Dataiku. "We zien de toekomst van de ontwikkeling van AI-applicaties als een wereldwijd netwerk van mensen binnen een organisatie, met allemaal verschillende achtergronden en niveaus, die bijdragen aan invloedrijke bedrijfsapplicaties. We hebben met onze nieuwste release een grote stap gezet richting die visie."

Met Dataiku 5 is schaalbare Enterprise AI binnen een organisatie mogelijk door een groot aantal nieuwe functies:

Volledige containerisatie met Docker en Kubernetes
Dataiku 5 brengt Docker en de kracht van containeristie naar in-memory processing van Python & R-recepten, evenals training en scoring in het geheugen. Om in-memory-taken uit te voeren, kan Dataiku nu een Docker-image maken met de code en vereiste bibliotheken of pakketten en deze automatisch in een Kubernetes-cluster implementeren voor elasticiteit. Dit leidt tot schaalvergroting en eenvoudige isolatie van bronnen.

Visual Deep Learning met TensorFlow en Keras
Dataiku 5 voegt Keras, de neurale netwerkbibliotheek in Python, toe aan de steeds groeiende familie van ondersteunde open-sourcebibliotheken en -technologieën. Gebruikers kunnen de architectuur van hun deep-learningmodellen nu rechtstreeks vanuit de Machine Learning GUI definiëren. Bovendien kunnen, dankzij de beschikbaarheid van codevoorbeelden en Tensorboard, zelfs teamleden die niet bekend zijn met deep learning architecturen deelnemen aan het bouwen en monitoren van deze complexe modellen en AI-applicaties.

Uitgebreide documentatie met groepsdiscussies en wiki's
Naarmate organisaties meer AI-services maken, ontstaan door het gebrek aan documentatie risico's en een stijging van onderhoudskosten. Het aanmoedigen van goede documentatie in AI-projecten bevordert duurzaam hergebruik van kennis en stelt teams in staat om de cruciale vaardigheden te ontwikkelen voor succes. Gebruikers kunnen nu eenvoudig kennis delen en vinden met Dataiku Discussions. In Dataiku 5 kan iedereen discussiëren, inschrijven, reageren, communiceren met teamgenoten of met specialisten. Bovendien kunnen organisaties nu Wiki-ruimten binnen Dataiku maken voor het gezamenlijk maken en bewerken van documentatie.

Meer informatie: Dataiku

Partners