08-10-2018

Oracle rolt Autonomous NoSQL Database Service uit

Deel dit bericht

Oracle lanceert de Oracle Autonomous NoSQL Database, de nieuwste toevoeging aan het Oracle Autonomous Database-portfolio. Deze oplossing is ontwikkeld voor workloads die snelle en voorspelbare response vereisen en eenvoudig te beheren zijn.

De zelfsturende databaseservice stelt developers in staat om grootschalige applicaties te bouwen, inclusief UI-personalisatie, shopping carts, online-fraudedetectie, gaming en advertising. Door de inzet van innovatieve machine learning en automation-mogelijkheden biedt de Oracle Autonomous NoSQL Database significant meer betrouwbaarheid, met 99,95 procent beschikbaarheid en tot 70 procent lagere kosten dan Amazon DynamoDB.

De volledig beheerde Oracle Autonomous NoSQL Database ondersteunt NoSQL-applicaties die een low-latency, datamodel-flexibiliteit en elastisch schalen vereisen. Door het gebruik van simpele API’s kunnen developers focussen op applicatieontwikkeling, zonder zich zorgen te maken over serverbeheer, storage-uitbreiding, software-installatie en back-up. Developers hoeven alleen maar de doorvoer en capaciteit te specificeren die ze willen provisionen. Vervolgens worden resources toegewezen en geschaald, zodanig dat ze aan de eisen van dynamische workloads voldoen.

Oracle Autonomous Database biedt uitzonderlijke prestaties en helpt tegelijkertijd bij het reduceren van risico’s en kosten. De oplossing draait op de Oracle Cloud-infrastructuur en beheert, beveiligt en herstelt zichzelf. Zo zijn de belangrijke beheerprocessen waaronder patching, tuning en upgrading geautomatiseerd. Oracle Autonomous NoSQL voegt zich bij Oracle Autonomous Transaction Processing en Oracle Autonomous Data Warehouse, die eerder dit jaar beschikbaar kwamen. Elke database-cloudservice is gericht op het inspelen op een specifieke workload.

Oracle Autonomous NoSQL Database biedt een schat aan features die inspelen op de eisen van de developer:
Modern: De Oracle Autonomous NoSQL Database is een developer-gerichte oplossing die veel flexibiliteit biedt. De database ondersteunt alle belangrijke API’s, waaronder eenvoudige declaratieve SQL API’s, command line interfaces en flexibele datamodellen voor datarepresentatie, waaronder relationele en ad-hoc JSON.
Open: De service biedt non-proprietary SQL-taal, wat zorgt voor innovatieve interoperabiliteit tussen standaard relationele en standaard JSON-datamodellen. Gebruikers hebben tevens opties om dezelfde applicatie in de cloud of on premise draaiden zonder platform lock-in.
Gemakkelijk: Met een beschikbare SDK en ondersteuning voor populaire talen zoals  Python, Node.JS en Java biedt Oracle een gemakkelijk ontwikkelomgeving die eenvoudig te koppelen is aan de Oracle Autonomous NoSQL Database.

Tags:

database, NoSQL

Company:

Oracle

Partners