15-10-2018

Oracle Autonomous Risk Management Cloud maakt finance-functie veiliger

Deel dit bericht

Om klanten beter te beschermen tegen fraude en beveiligingsrisico's lanceert Oracle een oplossing voor autonoom beveiligings- en risicobeheer in de industrie. De oplossing is specifiek ontworpen voor de Oracle Enterprise Resource Planning (ERP) Cloud. De toegangscontroles van Oracle Risk Management Cloud geven organisaties de mogelijkheid om voortdurend toezicht te houden op het scheiden van taken (SOD), financiële compliance (SOX), privacy-risico's, bedrijfsinformatie en betalingsrisico's.

De nieuwe toegangscontroles omvatten zelflerende, artificial intelligence-technieken. Deze onderzoeken continu alle gebruikers, en hun bijbehorende rollen en privileges. De gegevens vergelijken ze met actieve beveiligingsregels. Het product biedt meer dan honderd best practices (configureerbare regels) over grootboek, schulden, vorderingen en vaste activa.

“Nu het tempo van zakendoen steeds sneller gaat, kunnen organisaties niet langer vertrouwen op tijdrovende en handmatige processen waardoor ze kwetsbaar zijn voor fraude en menselijke fouten", zegt Laeeq Ahmed, managing director bij KPMG. "Met autonome mogelijkheden en AI kunnen producten zoals de Oracle Risk Management Cloud organisaties helpen bij het beheren van toegangscontroles en het grootschalig volgen van activiteiten om waardevolle gegevens te beschermen en de blootstelling aan risico's te verminderen."

De belangrijkste voordelen van autonoom beveiligings- en risicobeheer:
• Continue bescherming: constante bewaking van gebruikers- en applicatieactiviteiten
• Kant-en-klare best practices: meer dan 100 bewezen ERP-beveiligingsregels
• Zelflerend: ingebouwde AI en zelflerende technieken voor nauwkeurige resultaten
• Bredere incident-response: zorgt dat problemen bij de juiste analisten terecht komen, voor tracking, onderzoek en afsluiting

Continue monitoring
De voorverpakte, door auditors goedgekeurde beveiligingsregels automatiseren de toegangsanalyse tijdens de rolontwerpfase om ERP-implementaties aanzienlijk te versnellen. Bovendien maken de intuïtieve workbench-, visualisatie- en simulatiefuncties binnen de geavanceerde toegangscontroles het eenvoudig om nieuwe regels toe te voegen en de gebruikerstoegang verder te optimaliseren. Eenmaal live monitort de oplossing continu en stuurt deze incidenten automatisch door naar beveiligingsanalisten.
De toegangscontroles gebruiken op grafieken gebaseerde analyses en zelflerende algoritmen. Dit helpt klanten bij het analyseren van de complexe, terugkerende en dynamische beveiligingsgegevens voor alle gebruikers, en de bijbehorende rollen en privileges. Hierdoor kunnen organisaties nauwkeurig het pad van elke gebruiker die toegang heeft tot gevoelige functies volgen en analyseren.

Company:

Oracle

Partners