22-10-2018

SAS voor Containers is beschikbaar

Deel dit bericht

Containertechnologie is de afgelopen jaren populair geworden, omdat het een flexibele en kostenefficiënte aanpak voor de inzet van cloud-software vertegenwoordigt. Volgens Forrester Research's rapport, Now Tech: Enterprise Container Platforms, Q2 2018, leidt het succes van de open source-projecten van Docker en Kubernetes tot fenomenale interesse in op containers gebaseerde software. “Enterprise-containerplatforms breiden en commercialiseren deze componenten uit en verpakken ze voor bedrijfsbehoeften door container-apps eenvoudiger te bouwen, te schalen en te beheren."

Aangezien kunstmatige intelligentie en machine learning in een stroomversnelling raken, groeit de vraag naar een veilige, draagbare aanpak van cloudgebaseerde implementatie. SAS voor Containers biedt eenvoudige implementatie voor een verscheidenheid aan geselecteerde SAS-technologieën in de cloud. De eerste aanbiedingen omvatten programmatische toegang tot SAS Viya, SAS 9.4 en een verscheidenheid aan SAS/ACCESS-engines.

Toegang tot SAS voor Containers
SAS biedt een recept aan klanten via een open source-repository zoals GitHub, waar ze een container image kunnen construeren. Ze bieden ook een voorgeconfigureerde container met specifieke producten die meteen kunnen worden ingezet. Klanten hebben de flexibiliteit om te beginnen met een container image van kern SAS-producten en om een laag extra software en systeemvereisten in te bouwen die specifiek zijn voor hun organisatie.

Voordelen
Door SAS-workloads op een meer compacte en elastische manier uit te voeren, kunnen IT-organisaties schaalvoordelen ervaren en vertrouwde beslissingen nemen in publieke en private clouds. SAS voor Containers biedt klanten:
• Gemak. Met vereenvoudigde cloudimplementatie kunnen IT-organisaties die SAS voor Containers gebruiken de 'eenmaal bouwen en vaak inzetten' voordelen uitnutten.
• Eenheid. Deze implementatiebenadering kan de gehele analytics gebruikersgemeenschap samenbrengen binnen een onderneming; data scientists zijn vrij om hun voorkeurinterface te gebruiken, inclusief Python, R, Lua of SAS.
• Efficiëntie. SAS voor Containers is lichtgewicht en efficiënt, waardoor het gebruik van middelen kosteneffectiever is.
• Flexibiliteit. Klanten kunnen ervoor kiezen om hun eigen containers of voorgeconfigureerde containers te maken. Dit betekent dat elke container geschikt is voor de toegewezen taak en aan de richtlijnen voldoet. SAS voor containers ondersteunt Docker en Kubernetes voor orkestratie.

Meer informatie: SAS

Partners