02-11-2018

Red Hat biedt nieuwe versie van Enterprise Linux-platform

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 7.6, een consistent hybride cloudfundament voor enterprise-IT dat op opensource-innovatie is gebouwd. Red Hat Enterprise Linux 7.6 heeft tot doel organisaties te helpen opkomende cloud-native technologieën bij te houden, en tegelijk stabiele IT-activiteiten te ondersteunen.

Volgens Gartner bestaat “het landschap van cloud-adoptie uit hybride clouds en multiclouds. Tegen 2020 heeft 75 procent van de organisaties een multicloud- of hybride cloudmodel geïmplementeerd.” Volgens Red Hat wijst dit erop dat een gemeenschappelijke basis voor hun verschillende cloud computing-modellen voor bedrijven een essentiële behoefte is om op een consistente manier met deze workloads om te gaan, ongeacht of ze op bare metal of op een publieke cloud-instance draaien.
Red Hat Enterprise Linux 7 helpt om deze basis te bieden, zodat organisaties applicaties kunnen implementeren op een manier die het beste aansluit op hun unieke behoeften, in de wetenschap dat het onderliggende besturingssysteem hetzelfde consistente en missiekritieke platform is. De nieuwste versie van Red Hat Enterprise Linux 7 is op diverse gebieden verbeterd, om te helpen bij een reeks aan IT-uitdagingen, met de nadruk op beveiliging en compliance, beheer en automatisering en Linux-containerinnovaties.
Beveiliging en compliance

Cryptography
Om beter aan IT-beveiligingsbehoeften te voldoen, introduceert Red Hat Enterprise Linux 7.6 Trusted Platform Module (TPM) 2.0-hardwaremodules als onderdeel van Network Bound Disk Encryption (NBDE). Dit biedt twee beveiligingslagen voor hybride cloudactiviteiten om de informatie op schijven fysiek veiliger te houden. Het netwerkgebaseerde mechanisme (NBDE) biedt beveiliging in alle netwerkomgevingen, terwijl TPM op locatie werkt en daar een extra laag toevoegt, waarbij schijven worden gekoppeld aan specifieke fysieke systemen.
Red Hat Enterprise Linux 7.6 maakt het eenvoudiger om firewalls te beheren met verbeteringen aan nftables. Dit vereenvoudigt de configuratie van counterintrusion-maatregelen, wat operations-teams meer zicht geeft in deze mechanismen. Daarnaast zijn bijgewerkte cryptografische algoritmen voor RSA en elliptic-curve cryptography (ECC) standaard ingeschakeld. Red Hat Enterprise Linux 7.6 biedt ook ondersteuning voor Red Hat Enterprise Linux System Roles. Dit is een verzameling van Ansible-modules die een stabiele en consistente manier bieden om Red Hat Enterprise Linux-implementaties te automatiseren en op afstand te beheren.

Linux container-innovaties
De opkomst van cloud-native technologieën als onderdeel van de digitale transformatie van organisaties blijft een belangrijk aandachtsgebied voor Red Hat. Red Hat Enterprise Linux 7.6 speelt hier op in met Red Hat's lichtgewicht container-toolkit. Deze toolkit is gebouwd met enterprise-beveiliging in gedachten, en bestaat uit Buildah, Skopeo, CRI-O en nu Podman. Elk van deze tools is volledig op open source, community-gesteunde technologieën gebouwd, en gebaseerd op open standaarden zoals het Open Container Initiative (OCI) formaat.
Als aanvulling op Buildah en Skopeo, en met dezelfde fundamenten als CRI-O, stelt Podman gebruikers in staat om containers en groepen containers (pods) te draaien vanuit een vertrouwde commandline interface, zonder dat er een daemon voor nodig is. Dit helpt om de complexiteit van containercreatie te verminderen en maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om containers te bouwen op werkstations, op continuous integration/continuous development (CI/CD) systemen en zelfs op high-performance computing (HPC) of big data scheduling-systemen.

Red Hat Enterprise Linux 7.6 is per direct beschikbaar.

Company:

Red Hat

Partners